Salut

Boi Ruiz reafirma la necessitat d'un pacte estatal per millorar el finançament del sistema nacional de salut

query_builder   29 febrer 2012 18:19

event_note Nota de premsa

Boi Ruiz reafirma la necessitat d'un pacte estatal per millorar el finançament del sistema nacional de salut

Avui ha tingut lloc a Madrid el primer ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut de la legislatura, i el número 100 de la seva història.
 
"Resulta imprescindible definir a nivell de l'Estat i de la forma más consensuada possible, com podem millorar el finançament dels serveis sanitaris pùblics" ha manifestat aquest migdia el conseller Boi Ruiz, a la sortida de la primera reunió convocada per la ministra Ana Mato del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.
 
Ruiz ha insistit que "el gran repte al què hem de fer front és definir de quina manera podem augmentar els ingressos del sistema sanitari pùblic, com s'hi poden aportar més diners i, alhora, impulsar les reformes necessàries -i demanades des de fa anys- que permetin optimitzar en tot moment els recursos disponibles". Pel que fa a l'increment dels ingressos, Ruiz demana que es traslladi l'encàrrec al Consell de Política Fiscal i Financera i, en aquest sentit, ha reconegut a la ministra Mato la seva defensa d'un Pacto por la Sanidad y los Servicios Sociales en el si de la subcomissió del Congrés dels Diputats creada a tal efecte.
 
El conseller de Salut articula el debat sobre el finançament sanitari en tres eixos: com fer front al deute sanitari acumulat a l'Estat, com fer front a la despesa corrent, i com fer front a la despesa creixent que comporta la innovació tecnològica, essencial per mantenir els nivells de qualitat i excel·lència dels serveis de salut.
 
D'altra banda, el conseller Ruiz es mostra d'acord amb la proposta d'Ana Mato d'estructurar la política sanitària de l'Estat en tres àmbits, que són els que condicionen l'estat de salut dels ciutadans: prevenció i promoció de la salut, serveis sanitaris, i recerca orientada a millorar l'atenció sanitària del demà. De fet, "la política sanitaria catalana també actua de forma clara i decidida en aquests tres àmbits a través del nou Pla de Salut, que va aprovar el Govern la setmana passada i que presentarem el dia 8 al Parlament, i a través del Pla estratègic de recerca biomèdica, que estem elaborant en aquests moments i que ens agradaria presentar abans de l'estiu".