Oficina del President

President Mas: "Les nacions sense Estat com Catalunya exerceixen cada vegada més com a actors en les relacions internacionals"

query_builder   29 febrer 2012 21:14

event_note Nota de premsa

President Mas: "Les nacions sense Estat com Catalunya exerceixen cada vegada més com a actors en les relacions internacionals"

Artur Mas ha inaugurat el seminari
Artur Mas ha inaugurat el seminari
·  El cap de l’Executiu, de visita oficial al Marroc, advoca per una cooperació política i econòmica més profunda entre tots dos països  
 
·  Mas reclama una major implicació de la immigració marroquina en el teixit associatiu de Catalunya
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha expressat aquesta tarda a les autoritats marroquines, en el decurs del seu viatge oficial a aquest país, la voluntat de Catalunya de “desenvolupar unes relacions més estretes amb el Marroc en el marc de la política europea de veïnatge i de cooperació transfronterera”. Mas ha destacat les perspectives que s’obren amb l’Estatut avançat Marroc-Unió Europea i ha subratllat el fet que “les regions i les nacions sense Estat com Catalunya exerceixen cada vegada més com a actors en les relacions internacionals”.
 
El cap de l’Executiu ha inaugurat aquesta tarda a Rabat, juntament amb el ministre delegat d’Afers Exteriors i Cooperació del Marroc, Youssef Amrani, el seminari “L’Estatut avançat Marroc-Unió Europea: nous actors, noves perspectives”, organitzat per l’Institut Europeu de la Mediterrània i el Ministeri d’Afers Exteriors marroquí. Experts magrebins i europeus han participat en les tres sessions del seminari on s’han tractat qüestions com la regionalització i la cooperació descentralitzada, l'homogeneïtzació legislativa entre el Marroc i la UE en el marc de l’Estatut Avançat i el paper de nous actors emergents al país en el diàleg econòmic i social.
 
Artur Mas ha agraït al Marroc el paper que desenvolupa en les relacions euromediterrànies i el recolzament a la Unió per a la Mediterrània. En aquest sentit, el president ha defensat "la necessitat per a la supervivència d’Europa de consolidar una política mediterrània perquè una gran part del nostre futur, d’Europa i de Catalunya, es juga al Mediterrani i al Marroc”.
 
En el decurs del seu parlament, el cap de l’Executiu ha recordat també que 250.000 marroquins viuen a Catalunya i que aquests representen un gran recurs per al nostre país. Per això, ha reclamat que “la societat civil marroquina s’impliqui més en el teixit associatiu del nostre país” i ha defensat que “Catalunya no estalviarà cap esforç per a la seva integració plena, positiva, respectuosa i enriquidora”.
 
Al llarg de la tarda, el president també s’ha reunit amb el ministre d’Economia i Finances del Govern marroquí, Nizar Baraka, i ha ofert, juntament amb l’ambaixador d’Espanya al Marroc, Alberto Navarro, una recepció de productes gastronòmics catalans a les autoritats del país.