Institut Català de les Dones

Una exposició ret homenatge a 12 poetes catalanes

Una exposició ret homenatge a 12 poetes catalanes

La mostra es podrà visitar des del 7 de març fins el 29 d'abril al Palau Robert de Barcelona

query_builder   1 març 2012 12:26

event_note Nota de premsa

Una exposició ret homenatge a 12 poetes catalanes

La mostra es podrà visitar des del 7 de març fins el 29 d'abril al Palau Robert de Barcelona

Imatge exposició
El Palau Robert de Barcelona mostra a partir del dia 7 de març l’exposició Dones poetes que ret homenatge a escriptores de poesia en llengua catalana  nascudes entre els anys 1872 i 1952.  La mostra, realitzada pel Grup d’Estudis de gènere: traducció, literatura història i comunicació de la Universitat de Vic (GETLIHC) té el suport de l’Institut Català de les Dones i la Càtedra Unesco.
 
El recorregut de l’exposició segueix un ordre cronològic i de cada poeta es presenta un resum biogràfic, unes paraules representatives de la seva manera de viure la poesia i una mostra de la seva obra.  També s’exhibiran al voltant de 50 llibres amb les seves obres. Les 12 poetes homenatjades són Maria Antònia Salvà, Clementina Arderiu, Simona Gay, Rosa Leveroni, Montserrat Abelló, Felícia Fuster, Maria Beneyto, Maria Àngels Anglada, Quima Jaume, Olga Xirinacs, Marta Pessarrodona i Maria Mercè Marçal.
 
L’exposició, que es podrà visitar des del 7 de març fins el 29 d’abril al Palau Robert (Passeig de Gràcia, 107), s’inaugurarà el 13 de març a les 19.30 hores. En aquest acte, organitzat per l ’Institut Català de les Dones, la Institució de les Lletres Catalanes i la Universitat de Vic, es farà una lectura de poemes a càrrec de les escriptores Laia Noguera i Teresa Colom.
 
En motiu d’aquesta exposició, el Centre de Documentació de l’Institut Català de les Dones divulga una mostra representativa de documents i publicacions escrites per aquestes 12 autores. Es tracta d’un recull documental que vol ser útil a totes aquelles persones interessades o que vulguin aprofundir i ampliar els seus coneixements sobre l’obra de les diferents escriptores.
 
Dones poetes és una mostra itinerant que forma part d’un projecte més ampli de GETLIHC que recupera i visibilitza les aportacions de les dones a la societat a través d’exposicions. Aquest grup de la Universitat de Vic ja ha realitzat mostres sobre les aportacions de les dones en el camp de la traducció, la dramatúrgia, l’esport i la pedagogia.