Oficina del President

President Mas

President Mas: "Amb un any n'hi hauria prou perquè Catalunya i Espanya puguin complir l'objectiu del dèficit"

query_builder   1 març 2012 15:12

event_note Nota de premsa

President Mas: "Amb un any n'hi hauria prou perquè Catalunya i Espanya puguin complir l'objectiu del dèficit"

  • El cap de l’Executiu ha demanat per als governs autonòmics la mateixa flexibilitat que per a l’Estat
 
  • Respecte als aldarulls en les protestes universitàries, el president ha assenyalat que “s’han traspassat els límits” i ha fet una crida a “la serenitat i la prudència”
El president Mas ha visitat la seu de SEAT a Casablanca
El president Mas ha visitat la seu de SEAT a Casablanca
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha manifestat aquest matí a Casablanca que un ajornament d’un any seria suficient perquè Catalunya i Espanya puguin complir els objectius del dèficit que estableix la Unió Europea. El cap del Govern ha assegurat que “amb un any n'hi hauria prou” perquè Catalunya i Espanya puguin complir, “sense afectar de manera greu els pilars de l’estat del benestar”. El president ha demanat per als governs autonòmics la mateixa flexibilitat que per a l’Estat, i ha asenyalat que “no tindria sentit que les comunitats autònomes quedessin al marge d’aquesta flexibilització del compliment del dèficit”.
 
El cap de l’Executiu s’ha mostrat confiat que “entre Madrid i Brussel·les s’arribi a un acord per relaxar una mica el compliment dels objectius de dèficit” i ha afirmat que “si es relaxa el compliment del dèficit a Espanya, pel que fa al calendari, no a l’objectiu final, això també ha d’afectar els governs autonòmics” perquè “no podem oblidar que una gran part de polítiques que afecten a la gent la gestionem nosaltres”.
 
Artur Mas ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa a Casablanca, el segon dia de la seva visita oficial al Marroc, després d’inaugurar el Fòrum empresarial “Per una nova cooperació econòmica entre el Marroc i Catalunya”. Aquest mateix matí, el president també ha visitat les seus de SEAT i de Cobega, també a Casablanca. En aquesta visita acompanyen el president els consellers d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena; de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, a més d’una important delegació de prop de 200 empresaris.
 
 
Pacte fiscal
A preguntes dels periodistes sobre la proposta de pacte fiscal anunciada ahir pel PSC, el president Mas ha assenyalat que “farem el màxim esforç possible per intentar que sigui un acord de país i conjunt”, però ha afegit que “això té un límit i una condició i és que hem de procurar que aquet gran consens no sigui a canvi de diluir la proposta de pacte fiscal del Govern”.
 
El cap de l’Executiu ha assenyalat que el pacte fiscal “no pot ser una mera evolució del sistema que hi ha ara”. En aquest sentit, respecte a la proposta socialista d’una agència tributaria compartida, el president ha afirmat que “nosaltres hem d’aspirar a tenir una agència tributària pròpia que depengui de la Generalitat”.
 
 
Aldarulls a Barcelona 
El president de la Generalitat també s’ha referit als aldarulls produïts durant la protesta universitària a Barcelona, i ha fet una crida a “la prudència, la moderació, la serenitat i l’expressió lliure de les protestes dintre de l’ordre i sense afectar els interessos dels altres”. El cap del Govern ha adreçat aquesta crida als diversos col·lectius del país perquè “entenguin quina és la situació que hi ha i que ningú està prenent decisions impopulars per caprici o perquè els agrada, sinó perquè no hi ha més remei”.
 
Artur Mas ha assenyalat que “com a tot a la vida, hi ha un límit i alguns límits s’han traspassat” i ha afegit que “la protesta civilitzada és legítima, però al que no hi ha dret és a malmetre el mobiliari urbà, a carregar-se béns públics i a incomodar molta gent”.
 

1  

Imatges

Visita a la seu de SEAT a Casablanca

Visita a la seu de SEAT a Casablanca 134