Agència de l'Habitatge de Catalunya

Habitatges a Llagostera

L'Agència de l'Habitatge adjudica 67 pisos amb protecció oficial de lloguer

query_builder   5 març 2012 18:00

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge adjudica 67 pisos amb protecció oficial de lloguer

  • N’hi ha 34 a Llançà, 18 a Llagostera i 15 a Santa Cristina d’Aro
  • Tots els habitatges són de lloguer amb opció de compra
Foto promoció Santa Cristina d'Aro
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha assignat avui 67 pisos amb protecció oficial de lloguer amb opció de compra situats a comarques gironines. Tots els habitatges sortejats avui formen part del Pla de xoc que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va presentar el passat mes de setembre per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat.
 
Els pisos adjudicats avui són en règim de lloguer amb opció de compra. Això significa que les persones adjudicatàries signaran un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra de l’habitatge. Si opten per comprar el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
34 habitatges a Llançà
Aquests pisos  estan situats a la promoció les Esplanes, a l’avinguda Antoni Margarit, de Llançà (Alt Empordà). N’hi ha tres de quatre dormitoris, tres de tres dormitoris i la resta (28) són de dos dormitoris. La superfície dels habitatges va dels 54,73 m2, el més petit, a 89,93 m2, el més gran. Tots els habitatges tenen una plaça d’aparcament i un traster vinculats. El preu mensual del lloguer va dels  200,36 als 303,49 euros, segons les dimensions i característiques de l’habitatge, i s’hi han d‘afegir les despeses de la comunitat de propietaris i la repercussió de l’IBI.
 
18  habitatges a Llagostera
Estan situats a la promoció Sector Gànix, ubicada al carrer del Roser de Llagostera (Gironès). N’hi ha set de tres dormitoris i onze de dos, en una superfície entre 45,93 m2 i 75,44 m2. Tots els habitatges tenen una plaça d’aparcament vinculada. El preu mensual del lloguer va de 158,14 a 240,48 euros, més despeses de comunitat i IBI.
 
15 pisos a Santa Cristina d’Aro
Els habitatges es troben a la promoció la Teulera, situada al carrer del Professor Dr. Josep Trueta, de Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà). Tots són de tres dormitoris i tenen una superfície entre 66,15 m2 i 77,61 m2, amb aparcament i traster vinculats. El preu mensual del lloguer va de 303,86 a 351,31 euros, més despeses de comunitat i IBI.
 
L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha construït els habitatges i l’Agència els administra. Per accedir a aquestes tres promocions d’habitatges s’han presentat un total de 288 sol·licituds:  81 per als habitatges de Llança, de les quals se n’han admès 34 i se n’han exclòs 47; 131 per als pisos de Llagostera, 82 admeses i 49 excloses; i 76 per als habitatges de Santa Cristina d’Aro, 51 admeses i 25 excloses.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos buits
 
Les mesures que destaquen del Pla de xoc de la Generalitat són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus del lloguer per situar-los per sota dels del mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.
 
Amb aquestes actuacions es preveu poder treure en convocatòria pública el 95% dels pisos que actualment hi ha desocupats, abans del proper mes d’abril.
 

2  

Imatges

Foto promoció Llagostera

Foto promoció Llagostera 4422

Foto promoció Llançà

Foto promoció Llançà 1033

2  

Fitxers adjunts

Foto promoció Santa Cristina d'Aro

Foto promoció Santa Cristina d'Aro
JPG | 571

Nota de premsa Llagostera, Llançà i Santa Cristina d'Aro

Nota de premsa Llagostera, Llançà i Santa Cristina d'Aro
PDF | 56