Incasòl

BARCELONA CATALONIA exporta la marca catalana per atraure inversió estrangera

query_builder   5 març 2012 13:59

event_note Nota de premsa

BARCELONA CATALONIA exporta la marca catalana per atraure inversió estrangera

Participa a MIPIM 2012, una de les fires immobiliàries més importants que se celebra a Cannes (França)del 6 al 9 de març
 
Barcelona Catalonia, pol d’innovació de la Mediterrània. Aquest és el missatge que els representants de les institucions catalanes traslladaran als potencials inversors a MIPIM 2012, una de les fires immobiliàries més importants, que tindrà lloc a Cannes (França) del 6 al 9 de març.
 
A través de la marca Barcelona Catalonia, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona treballen conjuntament per atraure inversors que desenvolupin projectes urbanístics dins l’economia del coneixement a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, a través de la participació en els principals certàmens europeus com MIPIM.
 
Tant l’estand com la presència en les activitats programades busquen posar en valor que Catalunya i la seva capital, Barcelona, són el centre neuràlgic d’innovació de la Mediterrània, amb bones infraestructures com el port de Barcelona, l’aeroport internacional del Prat i el futur corredor del Mediterrani, i amb una xarxa empresarial i mercat laboral de qualitat.
 
A més es vol fer palès que Catalunya compta amb un govern business friendly, que ofereix assessorament i acompanyament en la posada en marxa de nous projectes i que, recentment, ha impulsat les modificacions de la Llei d’urbanisme, aprovada pel Parlament, necessàries per facilitar l’establiment de noves empreses a Catalunya. Segons dades del FDI Magazine, Financial Times, que es donarà a conèixer en aquest certamen, Barcelona i Catalunya ocupen el primer lloc en el rànquing d’inversió de la promoció de la inversió estrangera en el sud d’Europa. També són la primera ciutat i regió, respectivament, amb més potencial de futur d’aquesta àrea geogràfica.
 
L’oferta de sòl que es presenta a Cannes és molt atractiva: 7 milions de m2 ubicats entorn de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que compten amb la singularitat de fer convergir activitat empresarial, formació i recerca, amb l’objectiu de sumar sinèrgies i estalviar costos per a les empreses. En aquestes àrees intel·ligents centrades a la ciutat de Barcelona, el Vallès i el Llobregat podem trobar grans infraestructures de tecnologia punta, com el Sincrotró Alba, el Barcelona Digital Centre Tecnològic, l’estació d’alta velocitat de La Sagrera o el futur Centre Internacional d’Entrenament Aeronàutic, entre moltes altres.
 
La ubicació també és un altre dels actius importants d’aquestes zones, ja que des d’aquests parcs empresarials és possible la connexió viària, ferroviària, aèria i marítima a escassos minuts del seu lloc de localització.
 
La delegació catalana estarà encapçalada pel secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet; el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona, Antoni Vives i el director de l’Incasòl, Josep Anton Grau. D’entre les activitats previstes, cal destacar la participació d’alguns dels representants de Barcelona Catalonia en l’acte  Five Cities. Funding the Future en què Manchester, Amsterdam, Lyon, Hamburg i Barcelona presentaran els seus projectes davant un auditori d’un centenar de persones i en la conferència The Spanish Real Estate market in 2012: time to act, organitzada per la consultora Aguirre Newman, que reunirà a diversos inversors interessats en Catalunya. També assistiran al debat Mayors’ Think Tank, que reunirà representants de diversos municipis per analitzar les infraestructures decisives pel futur de les ciutats.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 63