Direcció General de Comunicació

Declaració bé cultural interès nacional nucli antic d'Anglès

El Govern declara bé cultural d'interès nacional el nucli antic d'Anglès, a la Selva

query_builder   6 març 2012 13:34

event_note Nota de premsa

El Govern declara bé cultural d'interès nacional el nucli antic d'Anglès, a la Selva

  • L’objectiu és garantir en les millors condicions possibles els valors culturals, paisatgístics i ambientals del nucli, que conserva la configuració urbanística medieval del segle XVII
 
El Govern ha acordat avui declarar bé cultural d’interès nacional, en la categoria de conjunt històric, el nucli antic d’Anglès (la Selva), i n’ha delimitat l’entorn de protecció. L’objectiu és garantir en les millors condicions possibles els valors culturals, paisatgístics i ambientals d’aquest nucli, que el Govern considera que cal protegir especialment per la seva significació històrica, urbanística, arquitectònica, tipològica i ambiental.
 
Anglès és un nucli urbà que, per les seves característiques morfològiques, urbanístiques, arquitectòniques, constructives i històriques, conserva la configuració de l’urbanisme dels nuclis medievals catalans i dels creixements del segle XVII. Està format pel recinte urbà ubicat entre l’espai de l’antic castell i l’església. S’organitza a partir de la Plaça de la Vila, del carrer Major i del carrer d’Avall, el carrer de l’Empedrat i pels creixements que se’n generen, com el barri de Santa Magdalena, al voltant de la plaça del mateix nom.
 
El conjunt arquitectònic i urbanístic d’Anglès destaca per l’harmonia i la continuïtat de la traça dels seus carrers, illes, plaça i edificis. A més del conjunt d’edificis d’habitatges, espais públics i carrers, destaquen l’església de Sant Miquel, el barri de Santa Magdalena, les arcades del carrer d’Avall i edificis com Cal Rellotger, Ca l’Esparter, Can Camps, Can Noi i, més modernament, Can Peix i Can Cendra, obres de l’arquitecte Masó.
 
El territori delimitat conté el major nombre d’edificis històrics, sobretot d’època gòtica, espais i carrers històricament i espacialment interessants i que expliquen l’evolució històrica de la vila al llarg de 800 anys.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia