Direcció General de Comunicació

Convocatòria d'ajuts CGE

El Govern destina 18 milions d'euros a modernitzar el sector agrícola i fomentar la producció sostenible

query_builder   6 març 2012 13:35

event_note Nota de premsa

El Govern destina 18 milions d'euros a modernitzar el sector agrícola i fomentar la producció sostenible

  • Aprova la convocatòria d’ajuts del Contracte Global d’Explotació (CGE) d’aquest 2012, destinat a fomentar la modernització, el rejoveniment i la professionalització del sector i fomentar els mètodes de producció agrícola sostenibles i de protecció del medi ambient
 
  • L’any passat el Departament d’Agricultura va ajudar 329 joves emprenedors catalans a instal·lar una explotació agrària a través  d’aquests ajuts CGE
 
 
El Govern ha aprovat avui destinar 18 milions d’euros a la convocatòria d’ajuts associats al Contracte Global d’Explotació (CGE) per aquest any 2012. El CGE és un acord de col·laboració entre l’Administració i el titular de l’explotació que té com a objectiu millorar la competitivitat de la finca i orientar-la cap a un desenvolupament rural sostenible. Així, amb aquesta nova convocatòria el Govern manté la seva aposta de suport a les explotacions agrícoles, especialment important en un context de crisi com l’actual per a la reactivació econòmica del sector i la creació de llocs de treball.
 
Els ajuts del Contracte Global d’Explotació estan destinats a fomentar la modernització, el rejoveniment i la professionalització del sector agrari i, al mateix temps, a fomentar els mètodes de producció agrícola sostenibles i de protecció del medi ambient.
 
Durant el 2011, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha ajudat un total de 326 joves emprenedors catalans a instal·lar una explotació agrària a través del CGE. Així mateix, ha donat suport a 14.373 explotacions per fomentar els mètodes de producció agrícola sostenibles i per realitzar inversions, la qual cosa ha comportat la dinamització econòmica del sector, amb una major competitivitat i la creació de llocs de treball.
 
La convocatòria aprovada preveu diferents línies d’ajuts que es gestionen mitjançant dos procediments. Són les següents:
 
Procediment general:
 
  • Instal·lació de joves agricultors
 
  • Modernització de l’explotació agrària
 
  • Diversificació cap a activitats no agrícoles
 
Procediment abreujat:
 
 
  • Indemnització compensatòria en zones de muntanya i indemnització compensatòria en zones desafavorides fora de les de muntanya
 
  • Ajuts a mesures agroambientals
 
  • Foment de la ramaderia ecològica
 
  • Inversions no productives
 
  • Utilització dels serveis d’assessorament
 
 
Enguany ha entrat vigor el nou Decret 2/2012, de 3 de gener, pel qual es regula el Contracte Global d’Explotació, que modifica determinats aspectes del marc normatiu per simplificar i facilitar l’accés als ajuts. Així, a partir de la convocatòria d’enguany la sol·licitud dels ajuts associats es podrà tramitar en qualsevol entitat col·laboradora de DUN. Es flexibilitzen a més els requisits dels signataris i s’eliminen els compromisos no exigibles per normativa europea.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia