Agència de l'Habitatge de Catalunya

L'Agència de l'Habitatge adjudica 26 pisos a Banyeres del Penedès

query_builder   6 març 2012 13:30

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge adjudica 26 pisos a Banyeres del Penedès

Foto promoció Banyeres del Penedès
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha assignat aquest matí 26 pisos amb protecció oficial situats a la promoció Camí de l’Arboç de Banyeres del Penedès (Baix Penedès). Els pisos es troben situats al carrer de Burgos i al camí de l’Arboç i formen part del Pla de Xoc que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va presentar el passat mes de setembre per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat.
 
Les normes ofereixen noves condicions  i avui s’han adjudicat aquests 25 habitatges que disposen de dos i tres  dormitoris i una superfície útil entre 60 m2  i 75,91 m2 . Els habitatges de tres dormitoris tenen plaça d’aparcament i trasters vinculats. El preu mensual del lloguer és entre 158 i 230 euros i s’han d‘afegir les despeses de la comunitat de propietaris i la repercussió de l’IBI.
 
Els pisos adjudicats avui són en règim de lloguer amb opció de compra. Això significa que les persones adjudicatàries signaran un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra de l’habitatge. Si opten per comprar el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha construït els habitatges i l’Agència els administra. En el procés d’adjudicació s’han admès 33 sol·licituds i se n’han exclòs 39 per no reunir els requisits de la convocatòria o per manca de documentació.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos buits
 
Les mesures que destaquen del Pla de xoc de la Generalitat són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.
 
Amb aquestes actuacions es preveu poder treure en convocatòria pública el 95% dels pisos que actualment hi ha desocupats, abans del proper mes d’abril.

1  

Imatges

Foto promoció Banyeres del Penedès

Foto promoció Banyeres del Penedès 2454

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa Banyeres del Penedès

Nota de premsa Banyeres del Penedès
PDF | 52