Drets Socials

Foto1

Benestar Social i Família començarà a desplegar la Llei d'acollida aquest 2012 a 24 municipis i 8 comarques

query_builder   6 març 2012 18:22

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família començarà a desplegar la Llei d'acollida aquest 2012 a 24 municipis i 8 comarques


El director general per a la Immigració ho ha avançat durant una compareixença al Parlament de Catalunya
 
La Generalitat habilitarà un servei de primera acollida que contindrà formació en llengua, estrangeria, mercat laboral i societat d’entorn
Foto1
 
El director general per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, Xavier Bosch, ha avançat avui que la Generalitat té previst començar a desplegar la Llei d’acollida de les persones immigrades i les retornades a Catalunya aquest 2012 a través de 24 municipis i 8 comarques. Seran poblacions d’arreu del país amb més d’un 18 % de població estrangera.
 
Bosch ha explicat durant una compareixença a la comissió de Benestar, Família i Immigració del Parlament de Catalunya que l’objectiu del Govern és implantar la Llei de forma progressiva. La planificació passa per consolidar i avaluar el primer desplegament durant el 2013, ampliar a 44 municipis i 28 comarques el 2014 i arribar al conjunt del territori el 2015.
 
L’operatiu equivaldrà, segons ha dit, a “una intensa campanya de formació d’adults per a persones nouvingudes i per aquelles que, malgrat viure a Catalunya des de fa temps, encara manifesten mancances de coneixements bàsics com per a poder desenvolupar-se lliurement i en condicions d’igualtat, amb els mateixos drets i els mateixos deures”.
 
La normativa instaura al conjunt del territori un servei de primera acollida que ofereix formació bàsica en llengua catalana, estrangeria, mercat laboral i societat d’entorn. Els usuaris que n’acreditin l’aprofitament obtindran un certificat que els serà d’utilitat per als informes d’estrangeria, entre d’altres. En paral·lel, la Llei també fomenta els Plans d’Acollida Especialitzada per tal d’adaptar els serveis d’atenció ciutadana a la diversitat de la població catalana.
 
El responsable d’Immigració ha justificat la necessitat de complir amb els preceptes d’aquesta norma, aprovada amb gran consens el 2010, tot i el descens dels fluxos d’entrada a causa de la crisi econòmica: “La gran majoria de la immigració estrangera més recent va venir per quedar-se i hem de fer un esforç compartit per sumar-la al nostre projecte comú, que és Catalunya”. A més a més, ha recordat que -tot i el descens- continuen havent-hi noves entrades, bàsicament vinculades al reagrupament familiar, i n’hi hauran en el futur.
 
Bosch també ha assegurat que el reglament de la Llei d’acollida veurà la llum aquest 2012 després d’haver estat consultat per totes les parts implicades i d’haver inclòs les noves competències que ha assumit la Direcció General arran de l’última reforma del reglament de la Llei d’estrangeria.

1  

Imatges

Imatge de la compareixença

Imatge de la compareixença 1518