Empresa i Coneixement

OCUPACIÓ

El Consell de Relacions Laborals de Catalunya crea un grup de treball estable a les Terres de l'Ebre amb l'objectiu d'apropar aquest organisme i els seus serveis al territori

query_builder   7 març 2012 11:41

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

El Consell de Relacions Laborals de Catalunya crea un grup de treball estable a les Terres de l'Ebre amb l'objectiu d'apropar aquest organisme i els seus serveis al territori

 

 
·         El Consell de Relacions Laborals de Catalunya (CRL) és un òrgan tripartit i paritari adscrit al Departament d’Empresa i Ocupació i integrat pel Govern de la Generalitat i les organitzacions sindicals i empresarials més representatives de Catalunya
 

La subdirectora general de Relacions Laborals, Àngels Cuadrada, acompanyada de la secretària general del Consell, Àngels Pujols, ha anunciat  la creació d’un grup de treball estable del Consell a les Terres de l’Ebre en el marc de la presentació aquest matí del Consell de Relacions Laborals.
 
A l’acte també hi han participat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Ocupació a les Terres de l’Ebre, Mercè Miralles, així com un representant de les organitzacions sindicals (UGT i CCOO) i empresarials (Foment del Treball i Pimec) més representatives de Catalunya.
 
Amb la creació d’aquest grup de treball estable a les Terres de l’Ebre s’inicia el desplegament territorial del CRL, que va ser acordat en el ple del consell celebrat el passat 10 de novembre, presidit pel conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena.
 
El Consell de Relacions Laborals de Catalunya (http://crl.gencat.cat/) és un òrgan tripartit i paritari adscrit al Departament d’Empresa i Ocupació i integrat pel Govern de la Generalitat i les organitzacions sindicals (UGT i CCOO) i empresarials (Foment del Treball i Pimec) més representatives de Catalunya com a fòrum estable de diàleg social i de participació institucional en matèria de relacions laborals.
 
Entre els objectius d’aquest organisme està impulsar el diàleg entre les organitzacions sindicals i empresarials i entre aquestes organitzacions i la Generalitat en matèria de relacions laborals, especialment pel que fa a la millora i la racionalització de la negociació col·lectiva, la contractació laboral, la contractació i la subcontractació d’obres i serveis, la igualtat i la no discriminació,
 
la seguretat i la salut laboral, i la Inspecció de Treball i Seguretat Social. Així mateix, el Consell fomenta i millora els elements que intervenen en la negociació col·lectiva a Catalunya a través de la Comissió de Convenis Col·lectius.
 
Pel que fa als serveis i productes que ofereix el CRL tant a professionals com al ciutadà destaca el cercador de convenis col·lectius (http://bit.ly/n3c5iq), una eina que permet consultar els convenis, els acords i els pactes assolits en procediments de negociació col·lectiva, publicats en el DOGC, el BOP o el BOE, amb incidència a Catalunya. En aquest sentit, el consell també facilita un sistema que permet rebre diàriament un avís de les actualitzacions dels convenis col·lectius publicats als butlletins oficials corresponents (http://bit.ly/qHgJ9d)
 
El Consell també disposa d’un servei de dictamen gratuït (http://bit.ly/nDdnDC) i no vinculant en els procediments de consultes per determinar quin és el conveni col·lectiu aplicable a una empresa.
 
La Responsabilitat Social a les empreses
 
En relació a aquest àmbit, el Consell posa a disposició de les empreses diferents eines que les puguin ajudar a aplicar un model innovador de gestió basat en criteris responsables en els àmbits econòmic, social i ambiental, que s’orienta a incrementar la seva competitivitat i fomentar el seu desenvolupament sostenible, alhora que contribueix a construir una societat millor.
 
Entre aquestes eines destaca el portal RScat (www20.gencat.cat/portal/site/rscat). És una eina que permet que les empreses puguin avançar en la incorporació de criteris socialment responsables dins la seva activitat. A més a més, és un espai de debat entorn de la Responsabilitat Social. En aquesta mateixa matèria, els membres del Consell també validen les experiències de responsabilitat social de les empreses.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Al centre, la secretària gral. del Consell de Rel. laborals, Àngels Pujols, i el delegat del Govern a les TTEE, Xavier Pallarès, a l'inici de la jornada

Al centre, la secretària gral. del Consell de Rel. laborals, Àngels Pujols, i el delegat del Govern a les TTEE, Xavier Pallarès, a l'inici de la jornada
JPG | 1447