Direcció General de Comunicació

El Govern promou les actuacions de protecció de les infraestructures crítiques i estratègiques de Catalunya

El Govern promou les actuacions de protecció de les infraestructures crítiques i estratègiques de Catalunya

query_builder   13 març 2012 16:13

event_note Nota de premsa

El Govern promou les actuacions de protecció de les infraestructures crítiques i estratègiques de Catalunya

  • El Govern crea una comissió interdepartamental per definir les infraestructures, serveis i equipaments, que s’inclouran al Catàleg d’Infraestructures Estratègiques espanyol
 
  • L’objectiu és millorar la prevenció, la preparació i la resposta davant de possibles atemptats terroristes o altres amenaces

El Govern ha aprovat avui un acord per impulsar les actuacions relatives a la protecció de les infraestructures crítiques i estratègiques de Catalunya per millorar la prevenció, la preparació i la resposta davant de possibles atemptats terroristes o altres amenaces. La mesura pretén establir les estratègies i estructures adequades per dirigir i coordinar les actuacions de protecció d’aquestes infraestructures per part de les diferents administracions públiques, en compliment d’una normativa europea. La Generalitat té facultats per protegir les persones i els béns i mantenir l’ordre públic, en virtut de l’article 164 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya.
 
Les infraestructures estratègiques són les instal·lacions, xarxes, sistemes i equips físics i de tecnologia de la informació sobre les quals recau el funcionament dels serveis essencials. Les crítiques són aquelles infraestructures estratègiques indispensables que no permeten solucions alternatives, de manera que la seva pertorbació o destrucció tindria un greu impacte sobre els serveis essencials. Es tracta, per tant, dels serveis necessaris per al manteniment de les funcions socials bàsiques, com són la salut, la seguretat, el benestar social i econòmic dels ciutadans, o l’eficaç funcionament de les institucions de l’Estat i les administracions públiques.
 
En aquest sentit, el Govern haurà de proposar a la Secretaria d’Estat de Seguretat del Ministeri de l’Interior les infraestructures estratègiques de Catalunya, així com les infraestructures crítiques o les infraestructures crítiques europees ubicades en territori català perquè siguin incloses al Catàleg d’Infraestructures Estratègiques del Govern espanyol. Amb aquesta finalitat, l’Executiu crearà una comissió interdepartamental adscrita al Departament d’Interior per identificar les infraestructures crítiques i estratègiques de Catalunya, que determinarà el contingut de la proposta que s’enviarà als òrgans de l’Estat. El Departament d’Interior s’encarregarà d’elaborar la proposta d’una normativa que determini qüestions com la coordinació amb altres òrgans competents, la participació de la Generalitat al Catàleg o la creació i regulació dels registres per als Plans de Protecció Específics i els plans de Suport Operatiu, mitjançant la policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia