Delegació a Barcelona

Santa Perpètua de Mogoda ha recuperat l'ermita de Santiga

query_builder   5 març 2012 09:30

event_note Nota de premsa

Santa Perpètua de Mogoda ha recuperat l'ermita de Santiga

El delegat ha assistit a la inauguració de la rehabilitació de l’església de Santa Maria l’Antiga, l’ermita de Santiga, a Santa Perpètua de la Mogoda, celebrada el 3 de març i coincidint amb els actes de la festa d'hivern de la localitat. En el seu parlament ha destacat la participació i contribució col·lectiva per recuperar aquesta edificació de gran valor arquitectònic i històric.
Generalitat de Catalunya
Així mateix ha subratllat l’esforç col·lectiu que ha calgut mobilitzar prèviament per fer front al cost de l’obra: fons europeus FEDER dotats amb 489 mil euros, aportacions de les conselleries de Territori i Sostenibilitat, i de Cultura, amb altres 225 mil; també mitjançant convenis de patrocini de diverses empreses i comerços del propi municipi amb l’Ajuntament, i amb aportacions directes de l’Associació Amics de Santiga.
 
L’ermita havia estat tancada al públic l’any 1999 por motius de seguretat. Després d’un any d’obres Santa Perpètua de la Mogoda ha recupera pel seu patrimoni aquest edifici d’interès històric, una peça arquitectònica del segle XI. Tot aquest meritori esforç col·lectiu ha retornat al temple les condicions adequades per al culte, alhora que l’espai de l’entorn i les instal·lacions amb què compta possibiliten un ús lúdic i cultural.
 
L’alcaldessa, Isabel Garcia, també ha coincidit en destacat el fet que persones, institucions, entitats i empreses han entrellaçat els seus esforços per fer possible aquesta rehabilitació. A més de l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel García, també han assistit el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz de Meneses, i el president de l’Associació Amics de Santiga, entre d’altres.