Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Interceptat un furtiu que caçava ocells protegits amb mètodes il·legals dins l'entorn de protecció del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat

query_builder   16 març 2012 14:10

event_note Nota de premsa

Interceptat un furtiu que caçava ocells protegits amb mètodes il·legals dins l'entorn de protecció del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat

Una patrulla del Cos d’Agents Rurals del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la comarca de l’Anoia va interceptar  recentment un furtiu que caçava ocells protegits dins l’entorn de protecció de l’Espai d’Interès Natural (EIN) Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. Des de ja fa un parell d’anys, els agents havien trobat rastres de paranys tipus cep en uns camps adjacents a la urbanització el Bruc Residencial, al terme municipal del Bruc (Anoia), però no s’havia trobat mai el caçador furtiu que els instal·lava.
 
El servei es va realitzar de paisà i, mentre els agents estaven amagats, van poder gravar i fotografiar el caçador furtiu quan recollia els paranys i les captures. El agents van interceptar-lo in situ mentre recollia un parany amb un ocell capturat. Un cop van ser escorcollats ell i el seu vehicle, els agents van reunir un total de 18 paranys il·legals tipus cep i un total de 7 ocells protegits: 4 pit-roigs, 2 tallarols de casquet, 1 tallarol capnegre i 1 tord comú, tots ells morts.
 
Els agents van comissar els arts de caça, els esquers (cucs de farina) i les captures mortes, que van ser portades al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa del Departament d'Agricultura, perquè es valorés posteriorment.

L’ús de paranys tipus cep, així com la captura d’ocells protegits o d’ocells fora del seu període de caça, està totalment prohibit per la legislació vigent i pot ser constitutiu de delicte contra la fauna segons el Codi Penal.