Direcció General de Comunicació

ajuts veda

El Govern habilita 1,6 milions d'euros per avançar l'atur dels mariners afectats per les aturades de pesca

query_builder   20 març 2012 13:40

event_note Nota de premsa

El Govern habilita 1,6 milions d'euros per avançar l'atur dels mariners afectats per les aturades de pesca

  • Es podrà beneficiar dels ajuts d’arrossegament, encerclament, flota de palangre de superfície i embarcacions de marisqueig de petxina lluent
 
El Govern ha autoritzat la creació d’una línia de préstecs d’1,6 milions d’euros  per avançar les prestacions d’atur que han de percebre els mariners afectats per les diverses parades temporals dels anys 2011 i 2012 en l’activitat pesquera d’arrossegament, encerclament, flota de palangre de superfície i embarcacions de marisqueig de petxina lluent dels ports de Catalunya. Els préstecs els podran formalitzar l’Institut Català de Finances (ICF) o les entitats financeres que hi col·laboren.
 
Els beneficiaris seran les confraries de pescadors on tenen el port base les barques en què estan embarcats els mariners afectats per l’aturada temporal de les flotes. El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) concretarà els imports a l’entitat financera, que concedirà els préstecs a un tipus d’interès fix igual al 7% anual i a 5 mesos de termini. L’amortització es produirà en el moment en què cada confraria transfereixi a l’entitat financera l’import avançat de les prestacions d’atur que s’aplicaran a l’amortització anticipada dels préstecs i, en darrer terme, la seva amortització es produirà al final del termini. No s’aplicarà comissió d’estudi i la comissió d’obertura serà del 0,25 % de l’import formalitzat. Els préstecs s’atorgaran a les  confraries prestatàries amb la seva garantia personal.
 
La línia està bonificada pel DAAM, que hi aporta 55.000 euros. L’aportació es concreta en la bonificació de les despeses notarials de formalització, de la comissió d’obertura i dels interessos que es produeixin.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia