Educació

Ensenyament presenta al Saló de l'Ensenyament un nou espai web d'orientació

Ensenyament presenta al Saló de l'Ensenyament un nou espai web d'orientació

query_builder   21 març 2012 13:48

event_note Nota de premsa

Ensenyament presenta al Saló de l'Ensenyament un nou espai web d'orientació

 
Foto petita
 
  • També es presenta l’oferta d’estudis postobligatoris per al proper curs 2012-2013.  
  • El secretari de Politiques Educatives del Departament d'Ensenyament, Lluís Font, i el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, han inaugurat avui el Saló.
  • Els visitants del Saló podran conèixer l’oferta per al proper curs en els diferents estudis postobligatoris: Formació Professional, Batxillerat, Escoles oficials d’Idiomes (EOI), Institut Obert de Catalunya (IOC), Centres d’adults, PQPI, Ensenyaments artístics i Ensenyaments esportius.
  • Enguany el Departament d'Ensenyament presenta també un espai d’atenció al professorat i dues sales polivalents per a xerrades informatives o projeccions audiovisuals. 
  • Durant la Fira Expodidàtica, que se celebra paral·lelament al Saló, el Departament d’Ensenyament presentarà el nou portal de l’XTEC.
 
 
El Departament d'Ensenyament participa un any més en el Saló de l’Ensenyament, on oferirà als visitants informació sobre les diferents titulacions i ensenyaments postobligatoris: formació professional, batxillerat, ensenyament d’idiomes, ensenyaments no presencials, ensenyaments per a persones adultes, programes de qualificació professional inicial (PQPI), ensenyaments artístics professionals i de grau i, ensenyaments esportius. L’objectiu és orientar el millor possible l’alumnat que vol triar d’entre els diferents estudis postobligatoris.
 
El secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament, Lluís Font, i el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, han inaugurat avui el Saló de l’Ensenyament. Font ha assenyalat que el Saló és important perquè permet als joves “contrastar dubtes i el deixar-se assessorar per experts en la matèria. El Saló forma part d’una estratègia d’orientació que està en el cor del sistema educatiu i que pretén treure el màxim profit de les capacitats diverses dels nois i noies que estan en el sistema educatiu”.
 
També com cada any, es presentarà l’oferta educativa de cadascun dels estudis postobligatoris del proper curs acadèmic. Pel secretari de Polítiques Educatives, “la diversitat d’institucions i la qualitat reflecteix la pluralitat i la força del sistema educatiu del nostre país. És per exemple el cas de la formació professional, tant important avui en dia, on cada cop hi ha més alumnes adults que volen continuar els seus estudis. El 25% dels alumnes de grau mitjà i superior tenen més de 24 anys, i aquest és un procés creixent”.
 
Aposta per l’orientació
 
L’orientació dels visitants és una de les prioritats d’Ensenyament per aquesta edició del Saló. És per això que es presentarà el nou espai “Orientació” dins del portal Estudiar a Catalunya: amb eines d’autoconeixement i perfils acadèmico-professionals per tal d’ajudar l’alumnat a definir el seu itinerari.
 
L’estand del Departament d'Ensenyament també disposarà d’un espai d’atenció al professorat que fa tasques d’orientació als estudiants, per tal de resoldre els seus dubtes de cara a una millora de la seva tasca. En el mateix estand, Ensenyament destinarà dues sales polivalents a xerrades informatives o projeccions audiovisuals per tal que els alumnes i les seves famílies tinguin informació. Alhora, en aquest espai es recolliran les diferents consultes que es puguin fer sobre el batxillerat, la formació professional o els estudis de règim especial.
 
Al marge d’aquests nous espai, Ensenyament disposarà dels punts d’atenció habituals com són el taulell central d’informació, els despatxos d’atenció individual atesos per professionals amb experiència en l’orientació i una àrea d’autoconsulta amb ordinadors per accedir al web del Departament d'Ensenyament.  
 
El Consorci d’Educació de Barcelona també informarà de l’oferta no universitària de la ciutat de Barcelona, i al sector d’ensenyaments superiors s’informarà dels estudis superiors de disseny, de restauració i conservació de bens culturals, música, dansa i art dramàtic.
 
Expodidàctica
 
El Departament d'Ensenyament també està present a la Fira Expodidàctica, que se celebra de forma paral·lela. En aquest marc es presentarà el nou portal de la XTEC, la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya, que ha renovat el seu disseny i l’ha fet més dinàmica. Aprofitant el nou format, la XTEC incorpora continguts nous que mostren l’actualitat dels centres a la xarxa i els diferents recursos que es generen per als docents.
 
L’estand d’Ensenyament està adreçat a la innovació i a les pràctiques educatives. En aquest espai, es mostrarà el resultat de diferents pràctiques educatives dels equips docents en les següents temàtiques: emprenedoria, llengües, lectura i matemàtiques. També es presentarà durant la Fira Expodidàctica orientacions adaptades al Suport Escolar Personalitzat (SEP), a partir d’una selecció de materials de referència per als mestres d’educació infantil i primària. Al web www.xtec.cat/web/curriculum/sep, hi ha una selecció de materials que poden ser utilitzats com a referència o model per tal d’ajudar els mestres i alumnes a millorar el seu aprenentatge.
 
L’espai d’Ensenyament també acull l’exposició Alter Ludus, una mostra del professor Massimo Cova sobre l’experiència docent transformada en experimentació artística. A través d’elements de la quotidianitat de les aules de secundària –com ara les pissarres, els embolcalls d’entrepans o els fulls estripats- es vol transmetre les dinàmiques i vivències dels joves d’ESO. 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia Saló Ensenyament

Fotografia Saló Ensenyament
JPG | 3840

1  

Talls de so

Tall de veu Lluís Font
mp3 | 403