Empresa i Treball

TURISME

El turisme rus creixerà un 40% aquest any 2012 a Catalunya

query_builder   21 març 2012 17:18

event_note Nota de premsa

TURISME

El turisme rus creixerà un 40% aquest any 2012 a Catalunya

 

  • El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, acompanyat de la directora general de Turisme, Marian Muro, i del director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, s’ha reunit avui amb els principals operadors turístics russos en el marc del MITT que té lloc aquesta setmana a Moscou, per treballar conjuntament en l'assoliment d'aquestes fites

 

  • La Generalitat vol superar els 750.000 turistes provinents de la Federació Russa aquest 2012, i es fixa com a objectiu superar el milió el 2013. "Catalunya som la primera destinació europea preferida pels russos i volem consolidar aquesta posició i aquest creixement", ha explicat el conseller Mena

 

El turisme rus creixerà aquest any a Catalunya un 40% i superarà la xifra dels 750.000 turistes. Així ho ha confirmat el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, acompanyat de la directora general de Turisme, Marian Muro, i del director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, després de reunir-se amb els principals operadors turístics russos durant la primera jornada de treball de la delegació catalana al MITT (Moscow International Travel and Tourism exhibition), una de les fires turístiques de referència a nivell mundial que s’està celebrant aquesta setmana a Moscou.
 
Fruit de les reunions de treball, el conseller també ha constatat que el turisme provinent de països com Ucraïna fins i tot assoliran increments del 100% passant dels 70.000 turistes el 2011 als 140.000 aquest 2012.
 
Entre els productes turístics catalans que comercialitzaran els touroperadors russos enguany, d'acord amb la Direcció General de Turisme i a banda dels habituals sol i platja, turisme cultural i de "shopping", destaquen els "city breaks" -d'estades entre 4 i 7 dies-, el turisme actiu i de neu -aquest tant via Barcelona com via Lleida-Alguaire-, el turisme sènior, el turisme mèdic o l'inici de la comercialització del turisme esportiu, pensant en infraestructures com el Circuit de Catalunya.
 
En el marc del MITT, la delegació catalana, amb el suport del Centre de Promoció Turístic de la Generalitat de Catalunya, present a Moscou des de 1993, s'ha fixat un doble objectiu: d'una banda superar el milió de turistes russos a Catalunya el 2013, i de l'altre, resoldre aquest any la problemàtica de visats al Kazakhstan. En aquest sentit, el conseller Mena ha explicat que ja ha fet les gestions oportunes amb el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, per tal d'accelerar el procés de tramitació de visats d'aquesta república de l'Àsia Central, com ja va fer l'any passat en el cas dels visats de Rússia i que es va resoldre, gràcies a les gestions de l'administració catalana, amb l'ampliació de personal administratiu al consolat de Moscou.
 
"Catalunya és la primera destinació turística europea preferida pels russos i enguany assistim novament al MITT per consolidar aquesta posició i el nostre creixement en aquest mercat emissor, clau en la nostra política turística a nivell internacional", ha explicat el conseller.
 
La destinació catalana també és líder a Espanya en la recepció de turisme rus, amb més del 60% dels russos que hi arriben. Durant l’any 2011 van arribar a Catalunya mig milió de turistes russos, xifra que ja va suposar un increment del 43% respecte l’any 2010.
 
L’estand de Catalunya al MITT té 250 m2 i s’hi promociona la diversitat de productes turístics que configuren l’oferta catalana.

4  

Fitxers adjunts

Vista de l'estand de Catalunya al MITT

Vista de l'estand de Catalunya al MITT
JPG | 1956

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, conversant amb responsables de l'estand de Catalunya al MITT

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, conversant amb responsables de l'estand de Catalunya al MITT
JPG | 1474

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, i la directora general de Turisme, Marian Muro, amb una delegació de touroperadors russos

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, i la directora general de Turisme, Marian Muro, amb una delegació de touroperadors russos
JPG | 1416

Activitat a l'estand de Catalunya al MITT

Activitat a l'estand de Catalunya al MITT
JPG | 1694

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia