El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha participat aquesta tarda en la presentació de la campanya de sensibilització Som el que fem, som el que ens proposem, impulsada per la Fundació FC Barcelona, l’Institut Guttmann i el Comitè Paralímpic Internacional, en col·laboració amb el Departament de Benestar Social i Família.
Som el que fem, som el que ens proposem neix amb l’objectiu de sensibilitzar la societat sobre la realitat de les persones amb discapacitat física i formar els educadors perquè puguin aplicar la pràctica d’esport inclusiu; és a dir, que tinguin eines per adaptar les classes d’educació física per tal que els joves amb discapacitat física puguin fer esport en les mateixes condicions que els seus companys.
Durant la seva intervenció, el conseller Cleries ha destacat que “l’esport és una via excel·lent de desenvolupament personal i d’integració social”. En aquest sentit, Cleries ha insistit que “des del Govern de la Generalitat donem suport a aquesta campanya que fomenta valors com l’esforç, la superació personal i la voluntat d’anar sempre endavant”. El conseller també ha destacat que “l’esport ajuda a superar-se i a donar autonomia a les persones”.
El conseller Cleries ha insistit que la campanya Som el que ens proposem “reflexa el principi que sempre defenso sobre posar en valor les capacitats de les persones, enlloc de les seves possibles discapacitats”. “Tots tenim capacitats diferents i, aquesta diferència ens enriqueix com a grup, com a país”, ha dit Josep Lluís Cleries.
Per acabar, el conseller ha afirmat que “apostem per la igualtat d’oportunitats, essencial en una societat cohesionada; apostem per totes i cada una de les persones d’aquest país i, per això, no podem deixar de donar suport a campanyes com aquesta”.
Després de Som el que mengem i Som el que respectem, la Fundació FC Barcelona impulsa una nova campanya, aquest cop de la mà de l’Institut Guttmann i el Comitè Paralímpic Internacional, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i de l’Obra Social de ‘La Caixa’. El projecte reivindica el paper de l’escola com a espai normalitzador i d’igualtat d’oportunitats per a tothom i posa de manifest que a través de la pràctica d’activitat física inclusiva es poden crear camins de coneixement, ensenyament i aprenentatge mutu.
Entre altres activitats, la campanya oferirà diverses sessions formatives a mestres i joves. La primera se celebrarà aquest divendres 23 de març, al Camp Nou, on diversos metges i mestres d’educació física de l’Institut Guttmann, experts en esport inclusiu, traslladaran a més de 150 educadors catalans, eines i metodologies de treball que permetin als infants amb alguna discapacitat física fer esport en la seva rutina diària d’una manera normalitzada.
Durant el mes d’abril, també a les instal·lacions del Club, se celebrarà la gran Festa de l’Esport Inclusiu, ‘Mou-te i Veuràs...!’ on 700 nens i nenes de 10 escoles de Catalunya i els seus professors participaran en la pràctica de més de 25 activitats esportives inclusives.
Ambdues sessions, comptem amb l’experiència i el coneixement de l’Institut Guttmann que des de fa 8 anys organitza aquestes activitats amb els nens que fan rehabilitació infantil a l’hospital en horari extraescolar i les seves escoles.
Al web de la campanya podeu trobar més informació sobre aquest tema: www.somelquefem.cat. Allà s’hi poden trobar documents pràctics sobre esport inclusiu, a més dels vídeos de la campanya audiovisual.