• El cap de l’Executiu  assegura que “tenim un dèficit tan gros que limita la nostra capacitat de creixement i de fer polítiques de benestar"
  • El president aprofita la inauguració del Centre de Salut d’Alta Resolució de Vila-seca per agrair  al col·lectiu sanitari  “la seva actitud positiva, esforç i generositat”
  • Artur Mas adverteix que cal recuperar l’activitat econòmica perquè, segons com es facin els ajustos, toquen el moll de l’os
El president Mas durant la visita al Centre de Salut d'Alta Resolució de Vila-seca
El president visitant el nou Centre
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet una crida a la societat catalana “a conscienciar-se i mobilitzar-se perquè a Catalunya en els propers anys hi pugui haver una resolució eficaç del dèficit fiscal tan gran que tenim”, que “limita el nostre creixement i la nostra capacitat de permetre’ns, sense tant esforç, el sistema de benestar i de salut que tenim i, fins i tot, una mica millor ”.
 
El president Mas ha fet aquesta crida en l’acte inaugural del nou Centre de Salut d’Alta Resolució de Vila-seca, durant el qual també ha reconegut que “estem en una situació delicada des del punt de vista de les polítiques socials i de salut a Catalunya”.
Artur Mas ha aprofitat l’acte per agrair “l’actitud positiva, imaginació i generositat” de les persones que es dediquen a la prestació dels serveis públics, especialment en els àmbits social i de la sanitat, gràcies als quals els estàndards de salut a Catalunya “estan igual i en alguns casos van millorant”- ha assegurat.
 
Respecte a les polítiques d’ajustament que ha hagut d’aplicar el Govern, el president de la Generalitat ha assegurat “hi ha límits, perquè arriba un moment en què segons com es faci toca el moll de l’os i quan toques os has d’anar molt amb compte”. I ha destacat que l’Executiu està bolcat a recuperar l’activitat econòmica perquè així “ens vindran els recursos que necessitem per reforçar les nostres polítiques de benestar i de salut”. 
 
El cap de l’Executiu s’ha congratulat de l’entrada en funcionament d’aquest nou centre i ha recordat que això ha estat possible perquè l’Ajuntament de Vila-seca “ha fet les coses prou bé perquè avui una cosa així no hauria estat possible en les condicions actuals”.
 
El nou equipament sanitari, gestionat per la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla, dóna servei a gairebé 21.000 usuaris de Vila-seca. Consta de tres plantes i d’un soterrani amb aparcament, i disposa de consultes de medicina general i d’infermeria, serveis de pediatria, odontologia, analítica, rehabilitació, radiologia i ecografia, atenció sexual i reproductiva, escola de mares i preparació al part i consultes de salut mental, a més de transport sanitari.
 
A l’acte inaugural també hi ha pres part alcalde de la població, Josep Poblet; el secretari d’Estratègia i Coordinació, del Departament de Salut, Joan Sancho, i el director del Servei Català de la Salut, Josep M. Padrosa. També hi han estat presents el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin; el president de la Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla, Mn. Joan Aragonès, i el general de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, Joan M. Adserà, entre d’altres personalitats.
 
Prèviament, el president de la Generalitat ha fet una visita institucional a l’Ajuntament de Vila-seca.
 

2  

Imatges

El president Mas ha inaugurat avui el Centre de Salut d'Alta Resolució de Vila-seca

El president Mas ha inaugurat avui el Centre de Salut d'Alta Resolució de Vila-seca 932

Artur Mas durant l'acte inaugural

Artur Mas durant l'acte inaugural 792