Direcció General de Comunicació

seu de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat

El Govern aprova la venda del primer edifici públic i el lloguer posterior a favor de la Generalitat

query_builder   27 març 2012 14:48

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la venda del primer edifici públic i el lloguer posterior a favor de la Generalitat

  • El número 2-6 de l’avinguda Josep Tarradellas es vendrà a l’empresa Bancalé Servicios Integrales per 52 milions d’euros en el marc de l’operació d’alienació d’actius impulsada pel Govern per obtenir liquiditat
  • L’edifici acull la seu de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, que hi continuarà durant els propers 20 anys

El Govern ha autoritzat avui la venda del primer edifici públic i el contracte posterior de lloguer a favor de la Generalitat de Catalunya. Es tracta de l’immoble situat a l’avinguda Josep Tarradellas 2-6, que ha adquirit l’empresa Bancalé Servicios Integrales SL per un import de 52 milions d’euros. L’edifici acull actualment la seu de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, que continuarà ocupant l’edifici durant un mínim de 20 anys. L’immoble es va construir el 1969 i té una superfície de 16.853 m2 distribuïts entre 12 plantes, 5 de les quals són sota rasant.
 
El mes de juliol passat, el Govern va posar en marxa el procés de venda de determinats béns propietat de l’empresa pública Edificis i Equipaments de Catalunya a través de 3 lots diferents, el primer dels quals era l’immoble de l’avinguda Josep Tarradellas. El segon lot era una nau logística ubicada al Polígon Industrial Molí del Racó de Sant Sadurní d’Anoia, mentre que el tercer estava format per 9 locals d’oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) distribuïts per tot el territori català. Aquests dos últims van quedar deserts, mentre que el procés de venda del primer es va prorrogar i ha culminat avui.

Paral·lelament, el Govern manté obert el procés per vendre 19 edificis d'oficines abans de final d’any, per un valor de 360 milions d'euros. A més, també està en marxa el pla per optimitzar l’espai buit disponible d’altres 7 edificis de propietat, on es reubicaran oficines que actualment estan pagant un lloguer. Aquesta operació d’optimització d’espais representarà un estalvi d’entre 12 i 14 milions d’euros.

L’operació s’emmarca dins el programa d'alienació d'actius que el Govern ha dissenyat per aconseguir liquiditat amb uns ingressos atípics necessaris per reequilibrar les finances de la Generalitat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia