
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, del director general de l'INCAVI, Jordi Bort, i del cap de Relacions Exteriors, Joan Mier, ha mantingut aquest matí una trobada amb el conseller agrícola de l’ambaixada de França, Daniel Laborde.
En el decurs de la trobada, Pelegrí i Laborde han analitzat possibles vies de col·laboració amb les quals es puguin sumar sinergies, com per exemple en la lluita contra l'obesitat infantil que afecta un part important de la població infantil catalana i francesa, través de la promoció de la Dieta Mediterrània per les propietats saludables que comporta i també per contribuir a estendre els bons hàbits alimentaris.
El conseller també ha ofert als representants francesos que s'adhereixen al Manifest de Barcelona vinculat a la producció sostenible i la lluita contra el canvi climàtic, Winneris for climate protection.
D’altra banda, durant la trobada s’ha tractat sobre l’anàlisi d'oportunitats en projectes de mutu interès a través de reunions de treball amb algunes de les empreses del Departament que estan treballant en temes d'innovació aplicats al sector agrari. Especialment, en les tècniques aplicades a l'ús sostenible de l'aigua en matèria de reg que lidera l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), o en altres temes de sostenibilitat i reducció de la petjada de carboni, com està realitzant l'Institut Català del Suro. També s’ha parlat sobre el reforç de les relacions entre Catalunya i França en l'àmbit de l’exportació i la internacionalització del sector agroalimentari.
Finalment, el conseller ha lliurat una copia del document de posicionament de Catalunya sobre la Política Agrària Comuna (PAC) que s’ha consensuat a Catalunya conjuntament amb el sector i tots els grups polítics després d'un procés de participació que ha durat sis mesos. També ha traslladat als representants de França la voluntat de Catalunya de cercar acords amb regions i /o estats per cercar complicitats amb els plantejaments catalans, així com amb tots els lobbys europeus amb qui es pugui compartir objectius.