Protecció Civil

Protecció Civil posa en prealerta el PROCICAT per un núvol de clor al Club Natació Barceloneta

query_builder   28 març 2012 13:10

event_note Nota de premsa

Protecció Civil posa en prealerta el PROCICAT per un núvol de clor al Club Natació Barceloneta

 
  • A conseqüència de l’incident el SEM ha hagut d’atendre 6 ferits lleus
  • El Port de Barcelona ha tancat preventivament els accessos propers a la zona afectada i ha activat el seu pla d’autoprotecció (PAU)
 
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha posat en prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT, a causa d’un incident  amb núvol de clor a les piscines Sant Sebastià del Club Natació Barceloneta, a la plaça del Mar s/n de Barcelona. El núvol de clor ha provocat el tancament dels accessos propers a l’incident del Port de Barcelona, que ha activat el seu Pla d’Autoprotecció (PAU).
 
A conseqüència de l’incident, que ha provocat 6 ferits lleus, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat tres ambulàncies.  Dels 6 ferits, dos han estat atesos in situ, dos han anat pels seus propis mitjans a l’Hospital del Mar, i dos han estat traslladats al mateix hospital pel SEM.
 
L’incident hauria tingut lloc a la piscina interior del Club Natació Barceloneta, però a través dels conductes de ventilació el núvol de clor s’ha fet notar a la piscina exterior. Els Bombers de Barcelona han desallotjat les instal·lacions, que ara estan tancades, i han creat una zona de seguretat, en un primer moment de 50 metres, al voltant de les instal·lacions que ha afectat a la via pública. Posteriorment, la zona de seguretat s’ha ampliat a 60 metres afectant així les instal·lacions del Port de Barcelona, que ha tancat preventivament els accessos propers a la zona afectada.
 
En la resolució de l’incident també està treballant la Guàrdia Urbana que s’encarrega del control d’accessos i les gestions de mobilitat de la zona de seguretat que afecta la via pública.
 
Dos tècnics de la DGPC s’han desplaçat, també, fins al lloc de l’incient per donar suport a la coordinació de l’emergència i logística.