Territori

Adjudicats 90 pisos de lloguer per a joves a l'Hospitalet de Llobregat

Adjudicats 90 pisos de lloguer per a joves a l'Hospitalet de Llobregat

query_builder   28 març 2012 17:37

event_note Nota de premsa

Adjudicats 90 pisos de lloguer per a joves a l'Hospitalet de Llobregat

  • L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha assignat aquesta tarda 90 pisos amb protecció oficial de lloguer per a joves de la promoció Ciutat de la Justícia, de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). Formen part del Pla de xoc de l’Agència per adjudicar els pisos desocupats de la Generalitat
Imatge edifici
Els habitatges es troben en un edifici de vuit plantes situat a l’avinguda de la Gran Via, que té 128 pisos, distribuïts en dues escales. Un centenar de pisos disposa d’un dormitori, amb una superfície mitjana de 37,5 m2 i 28 tenen dues habitacions i una superfície mitjana de 44,5 m2. L’edifici compta també amb tres locals que se cedeixen a l’Ajuntament per a equipaments municipals.
 
Els 90 pisos adjudicats avui són per a joves: 72 disposen d’un dormitori, 14 de dos i 4 són adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. De la resta, 32 estan reservats per al Departament de Justícia per a personal dels jutjats, i 6 seran adjudicats per a necessitats socials. Tots són de lloguer, amb un preu d’entre 205 euros i 261 euros mensuals.
 
El bloc l’ha construït l’empresa GISA per encàrrec de l’Institut Català del Sòl i s’ha tingut en compte el criteri d’harmonitzar i ser respectuós amb l’entorn arquitectònic del complex de la Ciutat de la Justícia, seguint el projecte de l’arquitecte David Chipperfield i el despatx d’arquitectes V720. L’adjudicació de l’obra ha tingut un cost de 8,32 milions d’euros.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos buits
 
Les mesures més rellevants del Pla de xoc de la Generalitat són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.
 
Amb aquestes actuacions es preveu poder difondre en convocatòria pública el 95% dels pisos que actualment hi ha desocupats, abans del proper mes d’abril.

1  

Imatges

Imatge edifici

Imatge edifici 573

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 52