• El cap de l’Executiu ha fet aquesta crida durant la sessió de control, que s’ha fet aquest matí al Parlament
 
  • Artur Mas ha recordat que el Partit Socialista va fer reformes laborals que també van comportar vagues generals i diu que aquesta “no crearà llocs de treball a curt termini però pot ser la base per crear-los en el futur”
El president Mas, aquest matí durant la sessió de control al Parlament
El president Mas, aquest matí durant la sessió de control al Parlament
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat als partits polítics que encara no ho han fet que se sumin a la proposta de pacte fiscal perquè és “on hi ha la majoria i l’interès del país”. El cap de l’Executiu ha fet aquesta crida durant la sessió de control, que ha tingut lloc aquest matí al Parlament, en la qual ha assegurat que en el tema del pacte fiscal “no té per què haver-hi confrontació” i ha demanat al PP i al PSC que facin “un pas endavant” i se sumin a la majoria que hi ha a la cambra catalana.
 
Artur Mas ha recordat que en el seu discurs d’investidura ja va apostar per la transició nacional i el dret a decidir com a full de ruta i s’ha referit a la majoria social i política que hi ha a Catalunya respecte al pacte fiscal. En aquest sentit, en resposta a preguntes del PP, el president ha assenyalat que “la democràcia funciona per majories i les minories no poden pretendre condicionar-ho tot”. “Poden influir i defensar el seu programa i el seu projecte, però no poden pretendre que els altres renunciïn a tot”, ha reblat.
 
El president Mas s’ha mostrat d’acord amb el grup parlamentari d’ERC en la necessitat d’una hisenda pròpia catalana, però ha defensat la via del pacte fiscal, assenyalant que “posaré tota la carn a la graella” en aquesta línia i en el calendari de negociacions previst per a aquest 2012. Artur Mas ha afirmat que “seré el principal responsable d’aquesta negociació i crec que és possible aconseguir-ho”.
 
 
Drets dels treballadors
 
 
El cap del Govern també s’ha referit a la reforma laboral i, en resposta al grup parlamentari del PSC, ha assenyalat que “el Partit Socialista també va fer més d’una i de dues reformes laborals i gairebé totes van comportar vagues generals”. Artur Mas ha dit que amb un atur de més del 20% “el principal dret dels treballadors ha quedat afectat i anul·lat” i ha manifestat que la reforma laboral “no crearà llocs de treball en el curt termini, però pot ser la base per crear-los en el futur”.
 
El president de la Generalitat també ha recordat que el grup parlamentari de Convergència i Unió al Congrés va votar a favor de l’inici de la reforma laboral amb la condició que s’havia de tramitar com un projecte de llei i ha indicat que, per tant, “tothom podrà fer-hi esmenes, el Partit Socialista en farà i CiU també, i veurem si a partir d’aquí es pot millorar aquest projecte de llei”.
 
 
Polítiques d’austeritat i de creixement econòmic
 
El cap de l’Executiu ha reiterat durant el ple del Parlament la necessitat de les polítiques d’austeritat que està fent el Govern, en un moment en què “hi ha menys diners i més deutes i que, per tant, hem de prioritzar”. El president ha manifestat que “hem presentat uns pressupostos que en percentatge de polítiques socials superen una mica els del tripartit” i ha assegurat, en aquest sentit, que el Govern actual “té una mica més de prioritat per l’estat del benestar i de la cohesió social que l’anterior”.
 
En la línia de les polítiques per fomentar el creixement de l’economia, el president de la Generalitat s’ha referit a les lleis Òmnibus aprovades en el darrer any amb aquest objectiu. També ha destacat, en aquest sentit, que la Fira de Barcelona “ha tornat a agafar el lideratge del conjunt de l’Estat i del sud d’Europa” i ha dit que això “no és perquè sí, sinó perquè s’han fet esforços i inversions i perquè hi ha professionalitat, experiència i capacitat de projectar-se internacionalment”.
 
Mitjans de comunicació públics
 
 
El president Mas també s’ha referit en diferents respostes parlamentàries als mitjans de comunicació públics de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i ha dit que “ens els sentim com a fills nostres i els pares no es carreguen els fills”. Ha defensat la reducció del pressupost de la CCMA perquè “no serà una excepció a les polítiques d’austeritat que s’estan aplicant en àmbits com els serveis socials”. Respecte a la publicitat en les emissores de Catalunya Ràdio, el president ha assegurat que “no farem res que faci disminuir la seva potència i qualitat”.

1  

Imatges

President al Parlament

President al Parlament 713