Immigració

Imatge de la jornada

Benestar Social i Família organitza a Vic una jornada sobre gestió dels rumors vinculats a la immigració

Hi ha participat una seixantena de tècnics locals i professionals de la diversitat de la Catalunya central

query_builder   30 març 2012 14:54

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família organitza a Vic una jornada sobre gestió dels rumors vinculats a la immigració

Hi ha participat una seixantena de tècnics locals i professionals de la diversitat de la Catalunya central

Amb la col·laboració del Consell Comarcal d’Osona i l’Ajuntament de Vic
Imatge de la jornada
El Departament de Benestar Social i Família, en col·laboració amb el Consell Comarcal d'Osona i l'Ajuntament de Vic, ha organitzat avui a la capital d'Osona una jornada sobre gestió dels rumors vinculats a la immigració, una iniciativa de la Direcció General per a la Immigració que té com a objectiu oferir informació actualitzada i eines d'argumentació per ajudar a rebatre afirmacions i concepcions errònies sobre el fet migratori.
 
La jornada, la primera celebrada a la Catalunya central després d'haver passat el 2011 per Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona, ha estat inaugurada per la directora de Serveis Territorials del Departament de Benestar Social i Família a Barcelona, Carme Canela; el vicepresident segon del Consell Comarcal d'Osona, Jordi Serra; i el regidor de Convivència i Seguretat de l'Ajuntament de Vic, Joan Ballana.
 
La conferència inaugural ha anat a càrrec del director del Departament de Pedagogia de la Facultat d'Educació de la Universitat de Vic i col·laborador del Centre UNESCO de Catalunya (Unescocat), Antoni Tort. L'activitat ha servit de marc per a la presentació de diferents experiències antirumors promogudes a nivell local o comarcal: "Desmuntant rumors", impulsada des de l'Ajuntament de Tàrrega, i "Tots som de casa", d'Òmnium Cultural Anoia. També s'ha presentat la Xarxa BCN Antirumors de l'Ajuntament de Barcelona.
 
La sessió d'avui s'emmarca dins de l'estratègia de lluita contra els estereotips i rumors vinculats a la immigració promoguda per la Generalitat de Catalunya per a combatre el racisme i la xenofòbia i fomentar la cohesió social. Entre d’altres, inclou el web "Trencant tòpics", a través del qual s'ofereixen recursos en diferents formats i sobre temàtiques diverses amb el mateix objectiu. La Direcció General per a la Immigració també ha programat noves jornades a Barcelona (17 d'abril), Lleida (19 d'abril), Reus (16 de maig) i Amposta (20 de juny) .