• El cap de l’Executiu ha inaugurat aquest matí a Vic el nou Espai d’Interpretació Oliba i les obres de restauració del campanar romànic de la Catedral i ha visitat el Mercat del Ram
El president Mas i la resta d'autoritats davant el campanar de la Catedral de Sant Pere que ha estat restaurat
El president Mas i la resta d'autoritats davant el campanar de la Catedral de Sant Pere que ha estat restaurat
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquest matí que és important que en els moments actuals “Catalunya recuperi l’esperit d’unitat, treva, pau, refugi i de cessament d'hostilitats” i que “siguem capaços de projectar el bo i millor de nosaltres mateixos”.
 
El cap de l’Executiu ha defensat aquesta idea “perquè estem en un moment de grans tensions i dificultats” i ha insistit que, davant de “situacions excepcionals, hi ha d’haver mesures excepcionals”. “No es pot fer front a les dificultats d’avui amb les fórmules del que fèiem uns anys enrere”, ha subratllat el president, que ha apuntat que el que ara cal és fer les coses des d’un punt de vista nou, cosa que “requereix un cert canvi cultural”.
 
El president ha fet aquestes declaracions en el marc de la visita institucional que avui ha fet a la capital d’Osona. El cap de l’Executiu, acompanyat del conseller de Cultura, Ferran Mascarell; del bisbe de Vic, Romà Casanova, i de l’alcalde de la ciutat, Josep M. Vila d’Abadal, ha inaugurat el nou espai d’interpretació d’Oliba del Museu Episcopal de la ciutat, dedicat al que va ser abat de Ripoll i Cuixà i bisbe de Vic.
 
L’espai forma part d’una ruta transfronterera que va de Montserrat a Sant Miquel de Cuixà passant per Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, que ha impulsat la Direcció General de Turisme dins un programa de cooperació europeu per posar en valor turístic el patrimoni cultural.
 
Davant dels últims episodis que s’han viscut, el president ha assegurat que “Catalunya és un país de contrastos” i que, tot i que a vegades ensenyem cares que no ens convenen, també som capaços de “ser precursors a nivell europeu, o fins i tot a nivell de la humanitat, de les coses millors”.
 
“Catalunya és una nació que és capaç d’ensenyar molt sovint les millors cares que té al conjunt de la humanitat”, ha subratllat el president, posant com a exemple d’aquesta riquesa el nou espai d’interpretació Oliba i el campanar romànic de la Catedral de Sant Pere.
 
En aquest sentit, ha destacat que “el nostre cordó umbilical ens uneix amb Europa” i que no podem oblidar que, quan es parla de les identitats, “Catalunya té una història mil·lenària i va ser un dels grans promotors i contribuïdors al conjunt d’Europa”.
 
Les autoritats també han visitat el campanar romànic de la Catedral, per inaugurar oficialment les obres de restauració que s’hi han fet durant nou mesos, dins el programa Romànic Obert impulsat per la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social “La Caixa”.
 
Al migdia, el president s’ha desplaçat al recinte firal el Sucre per fer una visita institucional al Mercat del Ram, on a més de saludar els expositors, ha presidit el lliurament de premis del 30è concurs de les Canals Porcines.
 
Davant del sector de la ramaderia, el president ha demanat que “ningú defalleixi” perquè, malgrat les dificultats, “aquest és un país que, al llarg de la història, ha sobresortit de dificultats més grans que les actuals”. En aquesta línia, ha assegurat que cal tenir “confiança en una Catalunya millor” perquè al país “hi ha moltes energies i molts actius mig amagats que no es veuen, però que hi són”.
 
Nota: Us adjuntem una nota de premsa amb més informació sobre les obres de restauració del campanar de la catedral de Vic.

7  

Imatges

Inauguració de les obres de restauració del campanar de la catedral

Inauguració de les obres de restauració del campanar de la catedral 1300

Visita al campanar de la Catedral de Sant Pere

Visita al campanar de la Catedral de Sant Pere 1419

Visita a l'Espai d'Interpretació Oliba

Visita a l'Espai d'Interpretació Oliba 1232

Visita al campanar de la Catedral Sant Pere

Visita al campanar de la Catedral Sant Pere 1252

Visita al Mercat del Ram

Visita al Mercat del Ram 1340

Visita al Mercat del Ram

Visita al Mercat del Ram 1188

Visita al Mercat del Ram

Visita al Mercat del Ram 1200

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa sobre les obres de restauració del campanar

Nota de premsa sobre les obres de restauració del campanar
PDF | 288