Empresa i Treball

Catalunya rebrà 700 vols mensuals amb turistes russos entre maig i octubre

query_builder   3 abril 2012 12:00

event_note Nota de premsa

Catalunya rebrà 700 vols mensuals amb turistes russos entre maig i octubre

 

  • Durant aquests sis mesos, cada setmana aterraran als aeroports catalans 170 vols procedents de la federació Russa, el que suposa un increment del 70% respecte el 2011
 
  • Aquest nou increment en les connexions aèries entre Rússia i Catalunya forma part de les gestions dutes a terme per la delegació catalana, encapçalada pel conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, a la fira MITT de Moscou
 
  • Fruit d’aquestes mateixes gestions, un dels principals touroperadors russos, Natalie Tours, ha confirmat la posada en marxa per la propera temporada d’hivern 2012-2013 d’un vol directe entre Moscou i Lleida-Alguaire, vinculat al turisme de neu
 
 
Catalunya rebrà 700 vols mensuals –uns 170 vols cada setmana- procedents de la Federació Russa entre els mesos de maig i octubre. Aquesta xifra suposa un increment del 70% respecte el 2011, any en què van aterrar un centenar de vols setmanals en territori català.
 
D’aquestes connexions, el 66% són vols xàrters i el 34%, regulars. Cal recordar que les dades de l’any passat ja van suposar un increment del 52% respecte les de 2010, en què es va passar de 65 vols setmanals a 100, entre vols xàrters i regulars.
 
Aquest nou increment forma part de es gestions dutes a terme per la delegació catalana, encapçalada pel conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, la directora general de Turisme, Marian Muro, i el director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa, a la fira MITT de Moscou (Moscow International Travel and Tourism Exhibition) d’aquest mes de març, en la que van mantenir reunions amb representants de diverses companyies aèries i touroperadors locals per incentivar el turisme rus cap a Catalunya durant el 2012.
 
 
Natalie Tours connectarà aquest hivern Moscou i Lleida-Alguiare
 
En el marc del MITT, el conseller Mena també es va reunir amb els responsables de Natalie Tours, un dels principals touroperadors russos. Fruit d’aquestes gestions, la companyia ha confirmat aquesta setmana a la Generalitat l’establiment d’un vol directe setmanal entre Moscou i l’aeroport de Lleida-Alguaire durant la pròxima temporada d’hivern 2012-2013, vinculat al turisme de neu.
 
El vol, amb capacitat per a 140 passatgers, es posarà en marxa coincidint amb l’inici de la temporada de neu a Catalunya (entre els mesos de novembre i març). Els turistes tindran com a destinació el Pirineu català, concretament l’estació d’esquí de Baqueira Beret.
 
 
Un mercat en creixement
 
El turisme rus creixerà aquest any a Catalunya un 40% i superarà la xifra dels 750.000 turistes. Així ho va confirmar el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, després de reunir-se amb els principals operadors turístics russos al MITT, una de les fires turístiques de referència a nivell mundial que es va celebrar del 21 al 24 de març a Moscou.
 
Fruit de les reunions de treball, el conseller també va constatar que el turisme provinent de països com Ucraïna fins i tot assoliran increments del 100% passant dels 70.000 turistes el 2011 als 140.000 aquest 2012. La Generalitat s’ha fixat com a objectiu superar el milió de visitants russos el 2013.
 
A més, cal afegir que els touroperadors Tez Tour, Coral Travel, Natalie Tours i Pegas celebraran les seves convencions anuals aquest any 2012 a Catalunya. Més de 1.300 agents de viatge participaran en aquestes quatre convencions que tindran lloc entre els mesos d'abril i juny a la Costa Daurada, Costa Brava i Costa Barcelona. Aquestes quatre companyies concentren el 70% de la touroperació de Rússia, Ucraïna i la resta de països de l’àrea. Catalunya és la primera destinació turística a Europa per al mercat emissor rus.
 
Durant l’any 2011 van arribar a Catalunya mig milió de turistes russos, xifra que va suposar un increment del 43% respecte l’any 2010.

2  

Fitxers adjunts

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, i la directora general de Turisme, Marian Muro, en una reunió amb els representants de Natalie Tours durant el MITT

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, i la directora general de Turisme, Marian Muro, en una reunió amb els representants de Natalie Tours durant el MITT
JPG | 1552

Imatge de l'estand de Catalunya al saló MITT de Moscou

Imatge de l'estand de Catalunya al saló MITT de Moscou
JPG | 1956

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia