Intervenció del president en el ple extraordinari sobre l'impuls de la reactivació econòmica que se celebra al Parlament
Intervenció del president en el ple extraordinari sobre l'impuls de la reactivació econòmica que se celebra al Parlament
· El cap de l’Executiu assegura que “si diem a la gent que hi ha esperança en una política diferent de la d’austeritat en el curt termini, els estaríem enganyant”
 
· Artur Mas demana prendre’s seriosament els deures a complir per no “acabar com el Concòrdia: embarrancats, inclinats, amb la panxa enlaire i havent de ser rescatats”
 
·  El cap de l’Executiu defensa que el Govern està aplicant una política seriosa per “protegir el bé comú d’un país que ha viscut a crèdit”
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquesta tarda en el ple extraordinari sobre l’impuls de la reactivació econòmica que se celebra al Parlament que “l’única alternativa viable que tenim a l’abast per fer menys polítiques d’austeritat i fer més polítiques d’estímul és el pacte fiscal”.
 
En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha demanat a tots els partits polítics “estar a l’altura” de la situació, davant del que ha qualificat com un “repte de primera magnitud” per tal que el país sigui “responsable dels seus ingressos i no hagi de transferir el nivell de renda que transfereix des de fa anys a l’Estat espanyol”. Així, ha assegurat, és com es podrà “mantenir l’Estat del benestar i fer polítiques de creixement, estímul i creació d’ocupació”.
 
Mentre Catalunya no assoleixi la independència fiscal, el president ha explicat que l’únic que es pot fer és complir els deures imposats per la Unió Europea. “Si a la gent li diem que hi ha esperança en una política diferent de la d’austeritat en el curt termini, saben que els estaríem enganyant”, ha assegurat durant la seva intervenció. “No hi ha una alternativa a la política d’austeritat mentre visquem dins la UE, amb l’euro i a crèdit”, ha reblat.
 
En aquest sentit, Artur Mas ha defensat que el Govern “no ha fet concessions al populisme” i que està “aplicant una política seriosa, dura i poc agradable, però absolutament necessària”. “O ens prenem seriosament complir els deures o acabem com el Concòrdia: embarrancats, inclinats i amb la panxa enlaire i havent de ser rescatats”, ha alertat.
 
 
Protegir el bé comú
 
Durant la seva intervenció al ple del Parlament, el president de la Generalitat ha subratllat que el que està fent el Govern és “protegir el bé comú d’un país que ha viscut a crèdit i que ha de fomentar l’estalvi interior, gastar menys, produir més i millor, exportar més i ser més competitiu i productiu”. Per això, Artur Mas ha assegurat que el que cal és una reforma estructural que ens porti que “l’austeritat sigui un valor permanent” en un context en què “viure a crèdit té un límit i un recorregut que ara s’han acabat”.
 
El president ha subratllat que “la política d’austeritat és present en el cor de tota la Unió Europea” i que els països que ara no l’han d’aplicar és perquè “ja havien fet la feina anys enrere”. Al costat d’una Alemanya que va reduir la despesa i reformar l’estat del benestar fa anys, el president ha criticat la “política de treure pit i donar lliçons” que va mantenir Espanya en plena crisi econòmica i ha assegurat que el que està passant ara a Catalunya i a l’Estat espanyol “no és aliè al que va fer i al que no va fer” el partit socialista mentre governava.
 
El cap de l’Executiu ha recordat que al maig del 2010, quan es reduïen els sous de la funció pública a Catalunya o s’augmentava l’edat de jubilació, Convergència i Unió “en lloc de mirar cap a casa en sentit de partit, va mirar cap a fora en sentit de país”. “Ho vam fer perquè vam saber distingir entre el bé comú i l’interès de partit”, ha reblat, i després ha preguntat als partits de l’oposició si ells també faran costat al Govern “en un moment com l’actual i amb l’herència que han deixat”.
 
Malgrat el dur moment econòmic que travessa el país, Artur Mas ha defensat que “no tot el que s’està fent és retallar”, i que el propi país també està aplicant polítiques de creixement, innovació, recerca i exportació. Com a exemples, Mas ha subratllat que Catalunya està liderant el turisme de tot Espanya; que el 50% dels fons de la UE per a projectes d’excel·lència de recerca es queden a Catalunya i que s’estan liderant les exportacions.

1  

Imatges

Intervenció del president

Intervenció del president 333