• El cap de l’Executiu agraeix “els sacrificis i renúncies individuals” dels mestres en la inauguració de l’Escola Les Savines, a Cervera
El president Mas durant la inauguració de l'escola Les Savines de Cervera
El president a l'Escola Les Savines

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta tarda des de Cervera que “les ànsies de llibertat, progrés i benestar de Catalunya, que fa molts segles que hi ha al país, ens han de servir per afrontar els moments complicats”.

Durant la visita oficial que ha fet a l’Ajuntament de la ciutat, el cap de l’Executiu ha destacat que “ara tenim l’ocasió per reformular aquesta mentalitat tradicional, l’ADN del país i posar-lo al servei de les circumstàncies complicades que hem de travessar”.

En aquest sentit, el president ha destacat que “tenim una gran responsabilitat” a l’haver-nos d’enfrontar a “una de les cruïlles històriques més complicades que hem viscut durant molt temps” i ha demanat que ho fem “sense por ni recança”, sent conscients que com a país “hem aconseguit sobreposar-nos als moments més adversos”.

El cap de l’Executiu ha recordat durant el seu discurs que Catalunya segueix sent avui “una nació viva, volguda i sentida per gran part del poble català” i que la trajectòria històrica del país es deu a la “voluntat inequívoca de tantes i tantes generacions que, en lloc de tirar la tovallola davant els moments difícils, van plantar cara, van mirar endavant, van fer pinya i van salvar el país, fent-lo progressar i mantenint viva la flama de la catalanitat”.

 
Agraïment a la feina dels mestres
Abans de la visita a l’Ajuntament, el president ha inaugurat a Cervera la nova escola Les Savines, on ha aprofitat per agrair als docents la feina diària que fan a favor de l’ensenyament del país.
 
Conscient dels moments complicats que també ha d’afrontar la comunitat educativa, el cap de l’Executiu ha reconegut la tasca que duen a terme i el fet que, tot i “alguns sacrificis i renúncies individuals”, estan “posant el seu gra de sorra generosament a favor de la docència”. “Us vull agrair que aquest esforç hi sigui present, que el feu amb generositat i sentit de país i que el feu amb fidelitat a la vostra vocació i a la vostra feina”, ha subratllat el president Artur Mas.
 
Gràcies a ells ha dit, i a molta altra gent de tot el país que és conscient de la situació i està disposada a implicar-se, “podrem sobrepassar i sobresortir d’aquests moments difícils”, ha remarcat.
 
El president de la Generalitat ha subratllat que, de la mateixa manera que el rellançament de l’economia “és un tema clau”,és molt important que a Catalunya hi hagi un bon sistema educatiu, bones escoles i que estiguin fent la seva funció”.
En aquest sentit, Artur Mas ha afirmat que “el Govern intentarà fer coses durant els propers temps”, malgrat que els grans reptes del país s’hagin d’abordar amb menys recursos que els que es tenien fins ara. “El més important- ha afirmat-, és que traguem un bon rendiment a les coses i a les escoles que ja tenim”.

4  

Imatges

Inauguració escola Les Savines

Inauguració escola Les Savines 548

Inauguració escola Les Savines

Inauguració escola Les Savines 475

Inauguració escola Les Savines

Inauguració escola Les Savines 760

Visita a Cervera

Visita a Cervera 509