Treball, Afers Socials i Famílies

El conseller Cleries i l'alcalde de Lleida inauguren la posada en marxa del servei del centre de dia per a gent gran Magraners

El Departament de Benestar Social i Família ha concertat 20 places d'aquest equipament municipal

query_builder   16 abril 2012 13:11

event_note Nota de premsa

El conseller Cleries i l'alcalde de Lleida inauguren la posada en marxa del servei del centre de dia per a gent gran Magraners

El Departament de Benestar Social i Família ha concertat 20 places d'aquest equipament municipal

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, han inaugurat aquest dilluns la posada en marxa del servei del centre de dia per a gent gran Magraners. Un equipament que el conseller ha valorat molt positivament perquè “permet que les persones grans estiguin ben ateses i gaudeixin el màxim possible de la seva autonomia personal, sense perdre l’arrelament a casa seva”.
 
El centre del barri de Magraners disposa de 30 places d’atenció diürna per a gent gran dependent, de les quals 20 són concertades pel Departament de Benestar Social i Família. El Departament destina al finançament d’aquestes places concertades 138.852 euros.
 
El centre de dia per a gent gran Magraners, de 300 metres quadrats, disposa de sales d’activitats, cuina, menjador, banys adaptats, perruqueria i bugaderia, així com serveis de teràpia ocupacional, rehabilitació i fisioteràpia. Aquest equipament municipal està obert de les vuit del matí a les vuit del vespre.
 
El conseller Cleries ha afirmat que amb l’entrada en funcionament del centre es compleix el compromís adquirit durant la seva darrera visita a Lleida, quan va anunciar la propera concertació de places a la ciutat. “El passat 18 de gener es va signar el conveni interadministratiu entre l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials i l’Ajuntament de Lleida per la prestació del servei de 20 places d’acolliment diürn i, amb l’acte d’avui, ja podem posar en marxa aquest centre municipal”, ha dit el conseller.  En aquest sentit, Cleries ha destacat que “les administracions hem de seguir col·laborant com fins ara o encara més davant de la situació actual”.
 
En la mateixa línia, el conseller Cleries ha anunciat que en les properes setmanes se signaran els contractes programes amb els ajuntaments i els consells comarcals. “Es tracta de contractes programa pluriannuals, perquè en aquests temps que vivim és major la demanda d’atenció que fan les persones i, per tant, és molt important coordinar-nos tots al màxim en oferir aquesta atenció”, ha dit el conseller.     
 
El conseller de Benestar Social i Família s’ha referit també als pressupostos de l’Estat que per aquest exercici presenten un ajustament en el finançament de La Llei de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència. En aquest sentit, Cleries ha afirmat que “per a nosaltres la construcció del nostre Estat del Benestar és irrenunciable”. “És una prioritat del Govern de la Generalitat que hem de tirar endavant colze a colze amb els ajuntaments i els consells comarcals. Però, no renunciem a partides econòmiques que ens són necessàries; per això, actuarem amb molta contundència, reclamant el que ens correspon al Govern de l’Estat, encara que seguim oberts al diàleg i amb l’esperança que les negociacions que estem portant a terme amb el Ministeri arribin a bon port”, ha dit el conseller.
 
El conseller ha afegit que “no es tracta dels drets dels governs, sinó de defensar els drets de les persones”.
 
El conseller Cleries ha explicat que des de Catalunya se segueix treballant per desplegar la Llei de la Dependència i s’ha mostrat satisfet amb la feina feta durant el primer trimestre del 2012. Concretament, el conseller ha explicat que “a les comarques de Lleida durant aquests darrers tres mesos s’han incorporat al Sistema català d'autonomia i atenció a la dependència 833 persones i el nombre total de beneficiaris ja ascendeix a 10.286”.
 
Visita a la Diputació i Torrefarrera
 
El conseller de Benestar Social i Família ha aprofitat la seva estada a Lleida per visitar la Diputació, on s’ha reunit amb el president de la Diputació, Joan Rañé. També ha visitat la residència per a persones amb discapacitat de l’Associació de Rehabilitació del Minusvàlid AREMI.
 
El conseller Cleries ha conclòs la seva visita al migdia a Torrefarrera on ha visitat l’Ajuntament i el centre Ginesta de l’associació Aspamis.