Esport

Girona acull dijous amb una caminada popular l'acte central del Dia Mundial de l'Activitat Física a Catalunya

query_builder   16 abril 2012 13:43

event_note Nota de premsa

Girona acull dijous amb una caminada popular l'acte central del Dia Mundial de l'Activitat Física a Catalunya

La Universitat de Girona ha acollit avui la presentació de l’acte central del Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF) a Catalunya, una caminada popular que tindrà lloc el proper dijous 19 d’abril i que recorrerà la ciutat de Girona, amb diversos punts de sortida i arribada al Parc del Migdia, i que, amb el lema “Acumula 30 minuts d’activitat física cada dia”,  pretén sensibilitzar la població sobre els beneficis de l’activitat física.
sge
Promogut per la Generalitat de Catalunya, el DMAF compta en aquesta edició amb l’impuls de la Universitat de Girona i el suport de l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, amb l’objectiu de promoure una vida físicament activa. Han intervingut en l’acte, el vicerector de Projectes Estratègics i Economia de la UdG, Jesús Garcia Gil, i Dolors Juvinyà, directora de la Càtedra de Promoció de la Salut de la UdG; el representant territorial de l’Esport a Girona, Josep Pujols; el director del Servei Regional de l’Agència de Salut Pública a Girona, Lluís Picart; el 1r tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona, Jordi Fàbrega, i el vicepresident primer de Dipsalut, Josep Maria Corominas.
 
La presentació també ha comptat amb la presència d’Anna Caula, entrenadora de la Lliga femenina de l’Uni Girona Club de Bàsquet, i Umbert Almenara, estudiant de la UdG de Mestre especialista en educació física, campió d’Espanya de BTT el 2007 i 2008, que apadrinen aquesta activitat. La Fundació Agrupació Mútua dóna suport a la celebració del Dia Mundial de l'Activitat Física.
 
L’activitat d’aquest dijous serà una caminada popular impulsada per la Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona (UdG). Es tracta d’una caminada saludable que sortirà des de diversos punts de la ciutat (Plaça Catalunya, Barri Vell, Montilivi, Emili Grahit i Parc Científic i Tecnològic de la UdG) a les 13.30h i que conclourà al Parc del Migdia mitja hora més tard. A continuació, hi haurà una sessió dirigida d’estiraments i el lliurament d’un pícnic saludable. La Càtedra de Promoció de la Salut de la UdG, institució universitària pionera en endegar el Pla Universitat Saludable, es dedica al foment de la transferència de coneixement a través de l’organització d’activitats i promou l’estudi i recerca en Promoció de la Salut.
 
Al llarg de la tota la setmana, del 16 al 22 d'abril, hi haurà diverses activitats gratuïtes organitzades per diferents entitats que es poden consultar a la web de la Càtedra de Promoció de la Salut (http://www.udg.edu/tabid/10790/Default.aspx).
 
El Dia Mundial de l’Activitat Física se celebra cada 6 d’abril des del 2002 a tot el món i Catalunya és pionera a l’Estat a impulsar-la i participar-hi amb diverses iniciatives durant el període comprès entre el 6 i el 22 d'abril. L’objectiu del DMAF és sensibilitzar la població de la importància de ser actius, amb l’argument que la salut i la qualitat de vida estan íntimament relacionades amb la pràctica de l’activitat física. Dirigit tant a infants i adolescents, com a adults i a gent gran, la iniciativa de caràcter mundial vol fomentar que la ciutadania es mogui amb el missatge “Acumula 30 minuts d’activitat física cada dia”, seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), i amb el sublema “Junts per una vida activa i feliç” per tal d’enviar el missatge que l’esport resulta un recurs de fàcil aplicació, sostenible i econòmic i que fa millorar la salut dels ciutadans.
 
La Generalitat de Catalunya participa en Agita Mundo a través del Pla d’Activitat Física Esport i Salut (PAFES), una iniciativa pionera que el Govern està desenvolupament des de fa quatre anys per lluitar contra el sedentarisme i que recepta l’activitat física i la pràctica esportiva a l’atenció primària per millorar la qualitat de vida dels pacients i prevenir l’aparició de determinades malalties. A Catalunya, més de 3.300 persones moren cada any a causa del sedentarisme.

1  

Imatges

Fotografia de la presentació

Fotografia de la presentació 547