·         El president de la Generalitat ha presidit aquest vespre la cloenda del cicle “Indústria, garantia de progrés” que organitza el Gremi de Fabricants de Sabadell
 
·         El cap de l’Executiu destaca que “el sentit de la col·lectivitat i del compliment del deure són una peça clau per a la capacitat de recuperació del país”
El president Mas, durant l'acte de cloenda
El president Mas, durant l'acte de cloenda
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha alertat aquest vespre que si no s’arriba a un acord en el tema del pacte fiscal, “s’apropen temps on Catalunya s’ha de preparar per donar una resposta molt contundent que provocarà una certa confrontació”. El cap del Govern ha destacat que “ens juguem un munt de recursos generats pel país que marxen” i ha manifestat que hi ha “moltes coses que ara no podem atendre o que hem de retallar que es podrien fer d’una altra manera si tinguéssim sobirania fiscal”. “És una batalla que es va apropant i serà un tema col·lectiu a nivell de Cataunya que haurem d’abordar en els propers mesos”, ha reblat.
 
El cap de l’Executiu ha fet referència a la dura situació econòmica que pateix el país i a la necessitat d’afrontar-la amb lideratge. Aquesta lluita, ha assegurat “requereix determinació i no perdre el rumb marcat, encara que sigui complicat, dur i empipador, perquè l’alternativa és molt més dura i pitjor”. El cap de l’Executiu ha defensat les mesures d’austeritat preses fins al moment i ha assegurat que enguany “caldrà fer una sèrie d’ajustaments per mantenir la direcció “ i adequar-nos als pressupostos de l’Estat que “encara compliquen més la situació perquè on havien dit que hi havia una previsió d’ingressos ara n’hi ha una altra de més baixa”.
 
Artur Mas ha fet aquestes declaracions durant el seu discurs en la cloenda del cicle “Indústria, garantia de progrés” que ha organitzat el Gremi de Fabricants de Sabadell”, on també hi han participat l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena.
 
El president també ha aprofitat la cloenda per assegurar que Catalunya no està lluny del camí del progrés i el creixement i que “un país com el nostre, ben posicionat en determinats sectors, té més possibilitats de sortir-se'n”. En aquest sentit, Artur Mas ha recordat la bona posició de Catalunya en àmbits com l’exportació, el turisme, la indústria agroalimentària, la recerca, la biotecnologia o les ciències de la salut i ha demanat tenir en compte aquestes dades per “ajudar que hi hagi una visió més serena i objectiva”. “Aquest és un país que té certa capacitat de resposta i això convida a un major optimisme i esperança col·lectiva”, ha manifestat.
 
Sentit de col·lectivitat
D’altra banda, el cap del Govern també ha destacat que “una gran part de la capacitat de recuperació del país vindrà en el terreny de les actituds” i que la clau està en “el sentit de la col·lectivitat i del compliment del deure”. “Portem dècades instal·lats en la reclamació dels drets, i té un punt de lògica, però quan parlem de les actituds no podem oblidar que han d’anar acompanyades dels deures”, ha reblat.
 
En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha demanat “una reflexió a fons de tot el país” i la vista posada en els països més avançats d’Europa per anar cap a una “visió col·lectiva de les coses, i no individual”. Perquè la vessant més egoista, ha dit, ens allunya de “l’essencial colideratge, on tothom ha d’assumir la seva responsabilitat en el sentit més col·lectiu”, ha afegit.
 
“En aquest terreny tenim encara molt a fer, perquè encara avui ens trobem un munt de reaccions molt contràries a polítiques d’austeritat que són obligades i que molta gent que protesta sap que no tenen alternativa”, ha dit. També ha afegit que “hi ha moments en els països, com ara passa a Catalunya, en què te l’has d’acabar jugant i fer el que cal fer”.

1  

Imatges

President

President 452