Cultura

Una vintena d'empreses catalanes participen a la fira Jazzahead de Bremen amb el suport del Departament de Cultura

query_builder   18 abril 2012 19:13

event_note Nota de premsa

Una vintena d'empreses catalanes participen a la fira Jazzahead de Bremen amb el suport del Departament de Cultura

  • Es tracta de la fira especialitzada en jazz més important d’Europa
  • També s’hi farà un tast de la producció catalana de jazz, amb les actuacions dels grups Filthy Habits Ensemble, Benavent-Di Geraldo-Pardo i CODA
 
Un total de 21 empreses catalanes participaran enguany a la fira Jazzahead de Bremen (Alemanya), que tindrà lloc del 19 al 22 d’abril. Jazzahead està considerada com la fira especialitzada en jazz més important d’Europa. Del total d’empreses catalanes, 20 viatjaran a la ciutat alemanya de la mà de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura, a través de la seva marca Catalan!Music.
 
Les empreses catalanes que s’acolliran sota l’estand paraigües de Catalan!Music són: Àngels Mas Produccions Musicals, Associació Barcelona Jazz Orquestra, Barcelona Big Latin Band, Bridges Trio, Cercle Sonor, Distrijazz, Divertimento, Estruga Artists, Galbany Produccions, Jam Session BCN Records, Mas i Mas, Meeting Concert, Miguel Fernández & MUT Trio, MMVV-Mercat de Música Viva de Vic, Nico Sánchez, Playland Projectes Musicals, Queca Hosta Produccions, Raspall Records, Soler-Barrera-Madagascar-Trio i Swit Records. A la fira també hi assistirà l’empresa catalana Arco y Flecha amb un estand propi.
 
Tast de la producció catalana de jazz
Tres grups catalans faran actuacions en directe dins el programa de concerts del Jazzahead. El dijous 19 d’abril a la Spanish Night dos dels cinc grups que hi actuen són catalans. A les 22h  tocaran els Filthy Habits Ensemble que beuen del rock del guitarrista i compositor Frank Zappa, i el porten als terrenys del jazz i la improvisació. També s’hi podrà veure al mateix dia a les 00h i divendres 20 d’abril a les 11h als barcelonins Benavent-Di Geraldo-Pardo, que fusionen ritmes flamencs i jazzístics. Finalment, el dissabte 20 d’abril a les 22.30h actuarà el grup vocal CODA, format per sis veus femenines que canten a cappella. Aquest grup juga amb la teatralització humorística junt amb l’harmonia de les seves veus sobre l’escenari.
 
Durant quatre dies, la ciutat alemanya es transformarà en la plataforma més important per a l’escena del jazz a nivell mundial, amb més de seixanta concerts en viu. Hi participen grups procedents de 29 països, entre ells Espanya, Afganistan, Eslovènia, Corea del sud o Austràlia. A més de ser una fira de la música, el Jazzahead esdevé un punt de trobada entre artistes, segells discogràfics, distribuïdors i promotors del panorama jazzístic internacional.
 
D’altra banda, coincidint amb la fira de Bremen, Catalan! Arts penjarà al seu web (www.catalanarts.cat) el nou número de la revista digital Catalan! Music eMagazine, en aquest cas dedicada al jazz, i també farà difusió del CD Jazz from Catalonia 2012, una compilació de les novetats discogràfiques editades als últims mesos a Catalunya que l’ICEC acaba d’editar.