Empresa i Treball

TURISME

L'Agència Catalana de Turisme, l'Agència Catalana de la Joventut i l'Associació Balneària signen un acord per incentivar el termalisme entre els joves europeus

query_builder   19 abril 2012 13:20

event_note Nota de premsa

TURISME

L'Agència Catalana de Turisme, l'Agència Catalana de la Joventut i l'Associació Balneària signen un acord per incentivar el termalisme entre els joves europeus

 
  • Els objectius principals són fomentar les estades als balnearis catalans en temporada baixa i apropar la cultura termal als joves europeus titulars del Carnet Jove.
 
  • Aquesta iniciativa es desenvolupa en el marc del projecte europeu SOWELL en què participen Catalunya, les regions de Midi-Piyrénées (França) i Emilia-Romagna (Itàlia) i la Universitat d’Economia de Praga.
 
La directora general de Turisme, Marian Muro; el director general de Joventut, Toni Reig; i la presidenta de l’Associació Balneària, Ma Dolors Serrano, han signat avui un conveni de col·laboració per incentivar les estades en els balnearis catalans entre els joves europeus.
 
Gràcies a aquest conveni els titulars del Carnet Jove, gestionat per l’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família, amb més de 500.000 titulars, o de qualsevol altre carnet jove europeu vinculat a la European Youth Card Association es podran beneficiar de descomptes en els serveis dels balnearis.
 
La directora general de Turisme, Marian Muro, ha explicat que “amb aquest acord, volem apropar als joves turistes la cultura del termalisme molt arrelada a Catalunya i, al mateix temps, promocionar l’oferta catalana en turisme de salut i benestar, en aquesta cas a través dels balnearis catalans, afavorint la desestacionalització en la utilització de les seves instal·lacions, totes elles de primer nivell.”
 
Per la seva banda, el director general de Joventut, Toni Reig, ha apuntat que “la iniciativa pretén augmentar qualitativament l’oferta de salut als titulars del Carnet Jove, que actualment ja compta amb un total de 799 avantatges, sobretot en l’àmbit òptic i dental, i l’oferta de turisme, que ara ofereix 956 avantatges a Catalunya i arreu d’Europa. Aquest acord representa oferir un nou servei en el camp del turisme de salut”, ha afegit Reig.
 
Aquesta iniciativa forma part del projecte SOWELL de la Comissió Europea on participen Catalunya, la regió de Midi-Pyrénées (França), la Regió Emilia-Romagna (Itàlia) i la Universitat d'Economia de Praga (República Txeca). L’objectiu principal és fomentar el termalisme i el benestar entre els joves europeus tot animant-los a emprar les instal·lacions dels balnearis durant els períodes de temporada baixa, amb descomptes entre els mesos de setembre a juny.
 
Condicions de l’acord
 
En aquest acord participen 13 balnearis d’arreu de Catalunya oferint als joves un seguit d’incentius que suposen un descompte directe, d’entre el 10 i el 40% del preu total, en els serveis següents:
 
 
Opció A (gama alta):          
 
Piscina per persona                   8 euros
Piscina i sauna per persona        15 euros
Circuit termal per persona          25 euros
 
Balnearis:
           
Estació termal Caldes de Boí (només oferirà circuit termal)
Balneari Broquetes
Balneari Vila de Caldes
Balneari Font Vella
Balneari Banys de Sant Vicenç
Balneari Termes Montbrió
 
             
Opció B (gama baixa):        
 
Piscina per persona                     6 euros
Piscina i sauna per persona        12 euros
Circuit termal per persona          19 euros
                                             
Balnearis:
           
Balneari Termes Orion
Balneari Termes Victoria
Balneari Vallfogona de Riucorb
Balneari Vichy Catalan
Balneari Prats (no oferirà circuit termal)
Balneari Titus
Balneari Termes la Garriga
 
 
L’acord també contempla la possibilitat d’oferir paquets turístics als joves a través de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), gestionats per l’Agència Catalana de la Joventut, que també faran difusió de la promoció.
 
Catalunya, destinació de salut i benestar
 
El turisme de wellness forma part de l’estratègia promocional de l’Agència Catalana de Turisme, adscrita al departament d’Empresa i Ocupació, que, a través del club de producte de Salut i Benestar,  el promociona i comercialitza a escala internacional, conjuntament amb les empreses, entitats i organismes catalans vinculats a aquest segment.
 
Catalunya és un dels grans centres termals d’Europa i líder en establiments termals a Espanya. Les propietats de les seves aigües mineromedicinals han atret tota mena de turistes a terres catalanes des de fa segles. Gràcies a aquesta riquesa natural l’oferta de salut i benestar a Catalunya d’elevada qualitat és àmplia i variada.
 
Dintre d’aquesta oferta destaquen la vintena de balnearis tradicionals amb més de 2.000 places, situats en entorns naturals de gran bellesa, així com les viles termals, que posen a l’abast dels visitants els centres termals i també diversos atractius turístics com el patrimoni cultural, l’entorn natural, les activitats d’oci, la gastronomia, o les festes i tradicions.
 
L’Agència Catalana de Turisme ha editat un vídeo promocional per donar a conèixer les possibilitats del termalisme entre els joves, disponible a través de Youtube:
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

El director general de Joventut, Toni Reig; la directora general de Turisme, Marian Muro; i la presidenta de l'Associació Balneària, Ma Dolors Serrano, en l'acte de signatura.

El director general de Joventut, Toni Reig; la directora general de Turisme, Marian Muro; i la presidenta de l'Associació Balneària, Ma Dolors Serrano, en l'acte de signatura.
JPG | 226

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia