Educació

Jornades UIC

Irene Rigau: "Els dos elements cabdals per a l'èxit escolar són el professorat i la direcció"

query_builder   19 abril 2012 18:47

event_note Nota de premsa

Irene Rigau: "Els dos elements cabdals per a l'èxit escolar són el professorat i la direcció"

 

  • La consellera d’Ensenyament ha fet aquestes declaracions durant la inauguració d’unes jornades per a directius a la UIC
 
UIC
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que “els dos elements cabdals per a l’èxit escolar són el professorat i la direcció” i ha afegit que s’ha de reforçar la direcció escolar per aconseguir l’objectiu de la conselleria, que és “la reducció del fracàs escolar i aconseguir l’èxit escolar”. Ha fet aquestes declaracions durant la inauguració aquesta tarda de les Jornades per a Directius d’Institucions Educatives organitzades per la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).
 
La consellera Rigau ha recordat que “la direcció escolar ha estat una de les millors conquestes de la Llei d’educació de Catalunya” i que un dels objectius de la llei era “avançar en la professionalització de la direcció”. En aquest sentit, ha explicat que “darrera d’uns bon resultats hi ha un bon director i bon professorat” i que no s’ha de deixar de banda la recerca de resultats.
 
La titular d’Ensenyament ha declarat que “des de l’escola no podem canviar el món, però podem fer possible un món millor si tenim persones millors, i la persona millor només ho serà si és una persona culta”. També ha destacat que “s’ha de tornar a donar valor als coneixements, a la cultura general, als hàbits i als valors que fan possible el procés d’aprenentatge, que és reconciliar-nos amb la nostra professió”.
 
Durant la inauguració, la catedràtica de la Universitat de Lund (Suècia), Inger Enkvist, ha ofert una conferència titulada “Repensar l’Educació”, en què ha explicat a partir de diversos estudis i exemples quines són les claus de l’èxit escolar.
 
 
18 d’abril de 2012

1  

Imatges

Jornades UIC

Jornades UIC 2887