Agència de l'Habitatge de Catalunya

Adjudicats 10 pisos amb protecció oficial de lloguer al carrer de la Clota de Cerdanyola

query_builder   19 abril 2012 16:55

event_note Nota de premsa

Adjudicats 10 pisos amb protecció oficial de lloguer al carrer de la Clota de Cerdanyola

Foto promoció La Clota de Cerdanyola
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha assignat avui 10 pisos amb protecció oficial de lloguer al carrer de la Clota de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental). Les normes ofereixen noves condicions d’accès, ja que formen part del Pla de xoc que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va presentar per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat i que gestiona l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.
 
Els  pisos  pertanyen a una promoció situada al carrer de la Clota i tots  tenen un dormitori en una superfície de 38,15 m2 a 43,05 m2 i la renda mensual oscil·la entre els 215,9 i els 321,7 euros. Alguns dels habitatges disposen de plaça d’aparcament vinculada a l’habitatge.
 
Aquesta promoció de la Clota forma part del projecte europeu Polycity, finançat per la Comissió Europea, que té com a objectiu reduir el consum de fonts d’energia fòssils i no renovables. Les mesures d’eficiència energètica aplicades fan referència a l’envoltant de l’edifici. Així, s’han dissenyat unes galeries a la part sud de l’edifici que a l’hivern permeten escalfar l’interior de l’habitatge per l’efecte d’hivernacle i a l’estiu afavoreixen la ventilació natural. L’envoltant de l’edifici s’ha fet amb un alt nivell d’aïllament i les finestres tenen sistemes de protecció solar mòbils. Així mateix, els habitatges s’han dissenyat amb un espai intermedi que fa de coixí i conté aparells per crear i regular la ventilació creuada natural a l’estiu.
 
Les instal·lacions inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i la instal·lació de plaques d’aprofitament de l’energia solar per a la producció d’aigua calenta sanitària.
 
L’Incasòl i l’empresa química BASF van signar un conveni, el mes de març del 2007, per edificar aquests habitatges amb tècniques i materials d’última generació per complir els paràmetres d’ecoeficiència més rigorosos, i millorar així els resultats actuals d’eficiència energètica fins a un 40%.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos desocupats
 
Les mesures més rellevants del Pla de xoc de la Generalitat per posar al mercat uns 3.000 habitatges desocupats de tot Catalunya, a preus i condicions més favorables per a la ciutadania, són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.
 

1  

Imatges

Foto promoció Cerdanyola-La Clota

Foto promoció Cerdanyola-La Clota 995

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa Cerdanyola-La Clota

Nota de premsa Cerdanyola-La Clota
PDF | 52