Empresa i Treball

TURISME

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, preveu una bona temporada turística per aquest estiu

query_builder   20 abril 2012 16:10

event_note Nota de premsa

TURISME

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, preveu una bona temporada turística per aquest estiu


  • Durant l’acte d’inauguració del Saló Internacional de Turisme a Catalunya ha anunciat increments similars als de l’any passat que ja van ser molt positius.
 
  • El conseller Mena ha destacat el treball del sector, tant públic com privat, per diversificar els productes turístics i per augmentar la qualitat de l’oferta turística catalana.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena ha inaugurat avui la 21a edició del Saló Internacional del Turisme a Catalunya que se celebra en el recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona fins el proper diumenge 22 d’abril.  
 
El conseller Mena ha destacat la bona marxa del sector turístic, un sector que l’any 2011 va deixar a Catalunya 11.300 milions d’euros, i ha anunciat que “per aquesta temporada esperem uns resultats positius, amb increments similars als de l’any passat. Vull agrair en aquest sentit als professionals tant del sector públic com privat la bona tasca promocional i de comercialització que duen a terme i que, sens dubte, contribueix a assolir aquests bons resultats”.
 
Durant els dos primers mesos d’aquest any ja s’ha iniciat aquesta línia ascendent i Catalunya ha tornat a registrar una bona xifra en ingressos turístics. En els mesos de gener i febrer, han visitat la destinació catalana 1,3 milions de turistes estrangers, un 8,2% més que en el mateix període de l’any anterior, i els ingressos s’han incrementat en un 9,5%.
 
També la despesa mitjana diària s’ha incrementat i el conseller Mena ha explicat que “els nostres turistes demanen qualitat i estan disposats a pagar més per aquest fet”. En aquest sentit, el conseller ha destacat que a Catalunya s’estan creant nous i millors productes i noves destinacions. Mena ha posat com a exemple la qualitat dels càmpings catalans o el posicionament de Barcelona, entre els primers ports de creuers del món, només superat pels de Florida als Estats Units.
 
A l’acte d’inauguració també hi han assistit la directora general de Turisme, Marian Muro; el director general de Comerç, Josep M. Recasens; el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa; la tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens; el vicepresident de la Diputació de Barcelona, Alberto Fernández Díaz; el director general de Turespaña, Manuel Butler; el president del Consell d’Administració de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet i el director del SITC Ramón Martínez Fraile.
 
L’Agència Catalana de Turisme, al SITC
L’Agència Catalana de Turisme (ACT), adscrita al departament d’Empresa i Ocupació, participa en aquesta edició del SITC amb un estand de 800 m2 on, enguany, per primera vegada, participen totes les marques turístiques catalanes.
 
L’estand, format per caixes que “transporten les experiències que es poden viure a Catalunya, inclou diferents espais on el visitant pot experimentar algunes de les sensacions que transmet la destinació catalana com ara els sons del riu Ebre, el fred dels Pirineus a l’hivern, l’olor de les muntanyes, la remor del mar, etc.
 
Aquest estand ha estat guardonat a les fires internacionals Fitur de Madrid i MITT de Moscou per la seva originalitat, els ambients sorprenents que recrea i la utilització de material sostenible. Per al muntatge de l’estand s’ha fet servir fusta procedent de boscos gestionats de manera sostenible que compta amb el certificat PEFC - Programa de Reconeixement de Sistemes de Certificació Forestal.
 
A més de les múltiples sensacions, el visitant podrà triar entre les nombroses propostes que ofereix Catalunya ja sigui en turisme cultural, juvenil, esportiu, industrial, actiu, nàutic, gastronòmic...Pel que fa al turisme rural, es distribuirà la guia que acaba d’editar l’Agència Catalana de Turisme, que recull els gairebé 500 establiments catalans categoritzats, fins ara, amb les noves espigues.
 
A l’estand també hi són presents Artesania Catalunya, del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya; la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (Xatic); la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (Xanascat); les Estacions Nàutiques de Catalunya; Petits Grans Hotels de Catalunya; i el Servei Meteorològic de Catalunya.
 
Activitats paral·leles
 
Aquest any, l’Agència Catalana de Turisme ha habilitat un espai específic per parlar sobre el futur del turisme a Catalunya a l’estand de Catalunya. Un espai on es recolliran les opinions i aportacions dels professionals del sector i dels mateixos turistes per incorporar-les als treballs d’elaboració que s’estan duent a pel nou Pla Estratègic del Turisme a Catalunya 2012-2015.
 
En el marc del SITC, l’Agència Catalana de Turisme també organitza la tercera edició del Workshop Interclub de Producte, una plataforma de negoci i comercialització que ofereix en exclusiva als membres dels seus cinc Clubs de Producte per incentivar noves oportunitats de negoci, estimular la creació de producte i facilitar el networking.
 
Aquest any, la jornada compta amb la participació dels responsables de les oficines de promoció turística de Catalunya a l’exterior que presentaran els diferents mercats emissors, les característiques principals i les tendències. A més, eI Departament de Territori i Sostenibilitat, a través del Club EMAS, organitza una sessió per promoure entre els professionals del sector turístic català els segells de qualitat EMAS, Ecolabel i Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya.
 
SITC 2012
  
Un total de 1.100 expositors integren l’oferta del SITC 2012, en què s’espera un increment del 10% de visitants. Hi són presents totes les comunitats autònomes i una cinquantena de països entre els que destaquen els atractius naturals, gastronòmics i culturals de les destinacions de la Mediterrània.

Les principals novetats al saló són els espais dedicats a l’enoturisme, al turisme esportiu, als creuers, al càmping i al caravàning, i la celebració, per primer cop, del fórum Smart Destinations, un nou àmbit dedicat al turisme sostenible. En el marc del SITC, també se celebrarà el Workshop ACAV, la primera jornada d’UCAVE, una trobada de joves empresaris d’hotels, una sessió sobre City Breaks, entre d’altres jornades tècniques i presentacions professionals.

3  

Fitxers adjunts

EL conseller Mena, amb el pte del SITC, i la dir. gral de Turisme, durant la inauguració del Saló

EL conseller Mena, amb el pte del SITC, i la dir. gral de Turisme, durant la inauguració del Saló
JPG | 1136

Foto de grup. del conseller Mena, davant de l'estand de l'Agència Cat de Turisme al SITC

Foto de grup. del conseller Mena, davant de l'estand de l'Agència Cat de Turisme al SITC
JPG | 983

Imatge de l'estand de Catalunya al SITC

Imatge de l'estand de Catalunya al SITC
JPG | 1424

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia