Direcció General de Comunicació

Contractes reserva social

El Govern formalitzarà contractes públics amb entitats socials per valor de 5,6 milions d'euros

query_builder   24 abril 2012 13:55

event_note Nota de premsa

El Govern formalitzarà contractes públics amb entitats socials per valor de 5,6 milions d'euros

  • El Consell Executiu aprova la reserva social d’aquest 2012 destinada a contractes a través de centres d’inserció sociolaboral o entitats sense ànim de lucre
 
  • L’any passat el Govern va destinar un 7 per cent més del previst a contractes amb reserva social
 
El Govern formalitzarà enguany contractes administratius d’obres, subministraments o serveis amb entitats i centres de caràcter social per valor de 5.576.236 euros. El Consell Executiu ha aprovat avui la quantia de la contractació pública que els diferents departaments de la Generalitat, els organismes autònoms i les empreses públiques hauran de destinar empreses d’inserció sociolaboral o entitats que treballin amb persones amb risc d’exclusió social.
 
Tal com estableix la Llei de mesures fiscals i administratives, el Govern de la Generalitat i els seus organismes autònoms i empreses públiques han de reservar determinats contractes a fomentar els objectius socials a través de centres d’inserció laboral de persones amb alguna disminució, d’empreses d’inserció sociolaboral o d’entitats sense ànim de lucre que tinguin com a finalitat la integració de persones amb risc d’exclusió social. Es tracta bàsicament de contractes d’obres i serveis de conservació  manteniment de béns immobles; de serveis de missatgeria, correspondència i distribució; d’arts gràfiques; de neteja i bugaderia; de restauració, i de recollida i transports de residus, així com els serveis i subministraments auxiliars per al funcionament de l’Administració. Per a aquest 2012 el Govern hi destinarà almenys 5.576.236 euros
 
El Consell Executiu també ha aprovat una reserva de contractació de 1.350.000 euros amb Centres especials de treball, que treballen per a la integració de persones amb algun tipus de disminució, o a través de programes d’ocupació protegida, quan almenys el 70 per cent dels treballadors afectats siguin persones amb una discapacitat que els impedeixi exercir una activitat professional normal.
 
 
Elevat compliment de la reserva social
 
En la reunió del Consell Executiu d’avui el Govern ha donat compte de l’elevat grau de compliment de la reserva social durant el 2011. En concret, l’Executiu va realitzar contractes amb entitats i centres de caràcter social per valor de 8.753.815 euros, un 7 per cent més dels 8.190.000 aprovats pel Govern. També es va superar en 58.669 euros la reserva de contractació social amb Centres especials de treball, que estava fixada en 1.350.000 euros.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia