Institut Català de les Dones

La presidenta de l'Institut Català de les Dones reclama canvis en els criteris per a la distribució dels fons de l'Estat contra la violència masclista

query_builder   25 abril 2012 18:19

event_note Nota de premsa

La presidenta de l'Institut Català de les Dones reclama canvis en els criteris per a la distribució dels fons de l'Estat contra la violència masclista

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, ha reclamat aquest matí a Madrid que es modifiquin els criteris de distribució del Fons de l’Estat que es distribueix entre les Comunitats Autònomes (CCAA) per a l’assistència social integral a víctimes de violència masclista. Gatell ha fet aquestes observacions en el marc d’una reunió amb la Delegada del Govern espanyol per a la violència de gènere, Blanca Hernández.
 
Segons ha expressat Gatell “reclamem un repartiment proporcional al cost de la vida i el nombre de població”. Actualment hi ha algunes partides d’aquests fons que s’atorguen a parts iguals entre totes les CCAA.
 
En aquest sentit, la presidenta de l’ICD ha destacat que “a Catalunya la lluita contra aquesta xacra és una prioritat i hi ha la voluntat de mantenir i millorar els serveis que posem a disposició de les dones que travessen situacions de violència masclista”. Gatell ha puntualitzat que el Govern de la Generalitat a Catalunya desenvolupa algunes de les actuacions contra la violència masclista gràcies a aquests fons, però també a través d’una important inversió procedent de recursos propis.
 
La presidenta de l’ICD també ha expressat la seva satisfacció per un proper anunci de reunió de la Conferència sectorial d’igualtat per part del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat,  on s’exposarà que la inversió destinada a les CCAA per a la lluita contra la violència masclista serà igual que la de l’any anterior.