Agència de l'Habitatge de Catalunya

Lliurats 5 pisos a Santpedor i adjudicats 4 a Guardiola de Berguedà i a Gironella

query_builder   26 abril 2012 14:15

event_note Nota de premsa

Lliurats 5 pisos a Santpedor i adjudicats 4 a Guardiola de Berguedà i a Gironella

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha lliurat avui les claus de cinc pisos amb protecció oficial de lloguer a Santpedor (el Bages) i n’ha assignat quatre més a la comarca del Berguedà: tres de lloguer amb opció de compra a Guardiola de Berguedà i un de lloguer a Gironella.
Imatge de l'edifici de Guardiola de Berguedà
Els habitatges lliurats i adjudicats formen part del Pla de xoc, que va anunciar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i que ofereix noves condicions d’accés per donar sortida als pisos buits de la Generalitat.
 
Els pisos de Santpedor estan situats al carrer Prim, disposen d’un dormitori, una superfície de 37,5 m2 i la renda mensual és d’uns 190 euros, llevat d’un pis que té dos dormitoris, una superfície de 46,5 m2 i un preu de lloguer de 227 euros mensuals. Tots disposen d’una plaça d’aparcament vinculada.
 
Els de Guardiola de Berguedà són de lloguer amb opció de compra i també tenen aparcament. Es troben ubicats al carrer de l’Estació, un té dues habitacions i una superfície de 64,4 m2, i els altres dos tenen tres dormitoris i una superfície de 76 m2. El preu de la renda varia de 181 euros a 208 euros. El lloguer amb opció de compra permet a les persones adjudicatàries signar un contracte d’arrendament per 10 anys i, dins d’aquest termini, disposar d’una opció de compra. Si opten per la compra del pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat abonada. Per accedir als pisos de Guardiola s’han presentat 12 sol·licituds: 5 s’han admès i 7 s’han exclòs per no complir la normativa o per manca de documentació.
 
A Gironella, l’habitatge assignat està situat a la carretera de Bassacs, disposa de tres dormitoris, una superfície de 70 m2, i d’un traster vinculat de 8 m2. La renda del lloguer és de 150 euros mensuals. En el procés d’adjudicació d’aquest pis s’han presentat 7 sol·licituds, de les quals s’han admès 5 i s’han exclòs 2.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.000 pisos desocupats
 
El Pla de xoc de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya té com a objectiu assignar uns 3.000 habitatges del parc públic de la Generalitat que estan buits. Les mesures més rellevants del Pla són les següents:
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries sempre obertes.
Inici d’obres de rehabilitació a Berga
 
L’Agència de l’Habitatge també ha iniciat avui les obres de rehabilitació a diversos edificis d’habitatges amb protecció oficial del barri de Santa Eulàlia, de Berga (el Berguedà). Les actuacions consisteixen a pintar les baranes i reixes d’acer, arranjar la sortida que hi ha per accedir a la coberta i recol·locar, si cal, les línies de telefonia i  alguns trams de la instal·lació de gas. L’obra es durà a terme als blocs 9, 10, 11 i 12 d’aquest barri i afectarà un total de 56 habitatges. S’ha adjudicat a l’empresa Teyco, SL per un import de 356.589,49 euros i es preveu que duri cinc mesos.

2  

Imatges

Imatge de detall de l'edifici de Santpedor

Imatge de detall de l'edifici de Santpedor 121

Edifici de Gironella

Edifici de Gironella 5301

1  

Fitxers adjunts

NP HABITATGE BAGES I BERGUEDÀ

NP HABITATGE BAGES I BERGUEDÀ
PDF | 55