Educació

Signatura Agbar 27.04.12

Ensenyament i Agbar creen una nova titulació pròpia de Tècnic en instal·lacions d'aigua pionera a tot l'estat

query_builder   27 abril 2012 14:39

event_note Nota de premsa

Ensenyament i Agbar creen una nova titulació pròpia de Tècnic en instal·lacions d'aigua pionera a tot l'estat

 
  • També desenvoluparan conjuntament accions orientades a l’ús sostenible de l’aigua en educació infantil, primària, secundària obligatòria i batxillerat

 

  • La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que “la lluita contra l’atur passa per la formació”
Signatura Agbar 27.04.12
El Departament d’Ensenyament i la Sociedad General de Aguas de Barcelona (Agbar) han acordat la creació d’una nova titulació de Formació Professional de grau mitjà de Tècnic en instal·lacions d’aigua, que serà pròpia de Catalunya i pionera a tot l’estat. Aquest matí la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i el director d’Organització i Recursos Humans de la Sociedad General de Aguas de Barcelona, Arsenio Olmo, han signat el conveni per impulsar la creació  d’aquest títol. El conveni també preveu desenvolupar programes de formació i accions orientades a l’ús sostenible de l’aigua i a l’educació mediambiental en educació infantil, primària, secundària obligatòria i batxillerat.
 
La consellera Rigau ha destacat que es tracta d’una nova titulació pionera a tot l’estat, que de moment només desenvoluparà la Generalitat de Catalunya. Ha afegit que aquest conveni “posa de manifest que tenim instruments per tirar endavant nous projectes i que ens aquests moments la lluita contra l’atur passa per la formació”. També ha afirmat que “qualificar professionals és una obligació que tenim i que el treball dignifica la persona i ajuda al ple desenvolupament dels professionals”.
 
El director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Melcior Arcarons, present en la signatura del conveni, ha avançat que “serà una titulació pròpia de grau mitjà relacionada amb les instal·lacions d’aigua, que agafa l’ampli espectre de la cadena de treball vinculada al cicle de l’aigua des de la seva captació fins a la distribució a l’usuari final”. Ha afegit que “hi havia una mancança en un perfil professional com el sector que s’ocupa del cicle de l’aigua” i que “és important que hi hagi una formació de qualitat que s’adapti a les necessitats de les empreses”. 
 
Per tirar endavant la nova titulació s’ha creat un grup de treball format per tècnics del Departament d’Ensenyament i per professionals experts d’Agbar, que està treballant en la proposta d’aquest nou títol propi de la Generalitat. La implantació del nou cicle està prevista per al curs 2013-2014. L’objectiu del conveni és promoure projectes conjunts en tots els ensenyaments no universitaris en el sector de l’aigua i el medi ambient.
 
 
 
27 d’abril de 2012

2  

Imatges

Signatura Agbar 27.04.12 (1)

Signatura Agbar 27.04.12 (1) 4319

Signatura Agbar 27.04.12 (2)

Signatura Agbar 27.04.12 (2) 4422