• El portaveu del Govern defensa que el pacte fiscal surti de la LOFCA, tal com recull el model aprovart al Parlament de Catalunya, amb "una majoria més que absoluta"
 
 
“Si no surts del cafè per a tothom has begut oli, perquè llavors passa que et paguen quan els dona la santa gana”. Amb aquestes paraules ha destacat el portaveu del Govern, Francesc Homs, la necessitat que el nou pacte fiscal es faci al marge de la LOFCA, tal com defensa “la majoria més que absoluta” que ja existeix al Parlament de Catalunya. Homs ha comparegut després de la reunió que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha mantingut avui a Palau amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro, en el marc de la ronda de contactes iniciada pel cap de l’Executiu sobre el pacte fiscal.
 
“Amb el model del cafè per a tothom durant 30 anys les coses ens han acabat d’anar bé o no? La crua realitat, que és molt obstinada, és que si no surts del cafè per a tothom has begut oli”, ha manifestat Homs qui en aquest sentit ha advertit al PSC: “si no entenem col·lectivament que la idea de sortir de la LOFCA és sortir del cafè per a tothom, llavors constatarem que hi ha una discrepància molt notable”. “Hem de parlar del model necessari; de models possibles en aquests 30 anys n’hem acumulat una munió, molts i estem on som. La sensació col·lectiva és que si ens anem quedant en el model possible ens anem enfonsant. Som una mena de Titànic, però lent”, ha sentenciat.
 
Segons ha explicat Homs, el president Mas ha traslladat a Navarro “l’oportunitat històrica” que suposa el pacte fiscal i la importància de sumar-se a l’acord del Parlament, per bé que ha advertit que “no es pot negligir” la majoria absoluta que ja existeix a favor del model. “No demanem adhesions a ningú, com tampoc creiem que es pugui excloure ningú en un procés d’aquestes característiques”, ha reiterat.
 
Finalment, Homs ha celebrat que el PSC hagi “recuperat de manera visible el diàleg i la voluntat d’entesa” amb el Govern amb la reunió d’avui, en què el president Mas i Navarro han constatat que la sortida de la crisi passa pel “binomi austeritat i creixement”.Una cosa sense l’altra no ens permetrà sortir del pou en què estem i fa molts mesos que llencem aquest missatge”, ha manifestat el portaveu, qui ha recordat que el president Mas ja fa mesos que ho va traslladar als màxims responsables de les institucions europees.