Oficina del President

President Mas

El president Mas anuncia un fòrum empresarial Catalunya-Rússia per "estrènyer els lligams econòmics" entre ambdós territoris

query_builder   27 abril 2012 18:08

event_note Nota de premsa

El president Mas anuncia un fòrum empresarial Catalunya-Rússia per "estrènyer els lligams econòmics" entre ambdós territoris

 
·         El cap de l’Executiu ha presidit avui la inauguració de la nova terminal petroliera Meroil Tank al Port de Barcelona, fruit de la joint venture entre l’empresa russa Lukoil i la catalana Meroil
 
·         Artur Mas ha subratllat que “quan reclamem infraestructures de connexió amb Europa no ho fem per caprici, sinó per estricta necessitat de creixement econòmic”
El president Mas durant la  inauguració de la nova terminal petroliera Lukoil - Meroil, Meroil Tank SL
El president durant la visita inaugural
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat avui que a finals d’any Catalunya organitzarà a Rússia un fòrum empresarial amb l’objectiu “d’estrènyer els lligams entre l’economia catalana i la russa”. Artur Mas ha donat a conèixer la celebració d’aquest fòrum Catalunya – Rússia durant l’acte d’inauguració al Port de Barcelona de la nova terminal petroliera Meroil Tank SL, fruit de la joint venture entre l’empresa catalana Meroil i l’empresa Litasco, participada en la seva totalitat per la russa Lukoil.
 
El cap de l’Executiu, que ha agraït la inversió russa a Catalunya, ha destacat també  que “si volem sortir de la situació complicada en què estem, necessitem projectar-nos clarament a l’exterior”.  El president ha assenyalat que Catalunya té cada any més turistes russos i ha afegit que “ara necessitem que, a més de turistes, vinguin empreses com Lukoil, de la mateixa manera que necessitem empreses catalanes que vagin a invertir a Russia”.
 
Durant l’acte d’inauguració de la nova terminal petroliera, el president Mas, que ha estat acompanyat pel conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha destacat la importància d’aquesta inversió russa a Catalunya i l’ha atribuït a tres factors. D’una banda, ha destacat el teixit empresarial que hi ha a Catalunya. En segon lloc, el fet que el Port de Barcelona sigui “competitiu i actiu des del punt de vista comercial”, la qual cosa “és determinant per poder atreure inversions d’aquesta magnitud”. El cap de l’Executiu també ha destacat com a factor determinant que Barcelona i Catalunya constitueixen “una suma d’èxit, si ho sabem jugar bé, com es demostra amb aquesta inversió”.
 
Connexions amb Europa
El president del Govern ha aprofitat aquest acte per insistir en la necessitat d’infraestructures que connectin millor el Port de Barcelona amb Europa. Ha assegurat que “quan reclamem les infraestructures de connexió amb Europa no ho fem per caprici, sinó per estricta necessitat de creixement econòmic i de repercussió des del punt de vista de creació de llocs de treball”.
 
En aquest sentit, Artur Mas ha manifestat que aspirem a ser la gran porta d’entrada en el tràfic entre Àsia i Europa” i ha afegit que actualment, “per la nostra manca d’infraestructures modernes, concretament de ferrocarril”, el 70% del tràfic marítim que ve d’Àsia es canalitza a través dels ports del nord d’Europa en comptes dels del Mediterrani, “que estan més a prop i serien més barats i més econòmics per poder recalar”.
 
D’altra banda, el president s’ha referit a la situació econòmica al conjunt de l’Estat i ha volgut llançar un missatge d’optimisme, assenyalant que “més enllà del que es diu, ens hem de fixar en el que es fa” i ha posat com a exemple la inversió de Lukoil. “Ens baixen el rating, però empreses estrangeres inverteixen aquí i aquestes inversions només es fan si les empreses tenen un grau de confiança prou alt en les nostres possibilitats de cara al futur”, ha reblat.
 
La nova terminal Meroil Tank ha representat una inversió de 50 milions d’euros, aportats a parts iguals per l’empresa catalana Meroil i la russa Lukoil. Disposa de tretze nous tancs amb capacitat per emmagatzemar 360.000 metres cúbics, amb capacitats de 6.500 a 40.000 metres cúbics, construïts en una superfície de 40.000 metres quadrats. Meroil Tank està connectada amb la xarxa d’oleoductes de CLH i disposa de vuit punts de càrrega amb una capacitat per a 400 camions cisterna per dia. Amb aquest nou parc, el Port de Barcelona es converteix en la plataforma logística petroliera més gran del Mediterrani.
 
En l’acte d’inauguració, al qual han assistit unes 500 persones, també hi ha participat el president de Lukoil, Vagit Alekperov; el president de Meroil, José Luis Porté; el director executiu de Litasco, Sergey Chaplygin, i el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, entre d’altres.
 
 

3  

Imatges

El president Mas i el president de Lukoil  durant l'acte inaugural

El president Mas i el president de Lukoil durant l'acte inaugural 410

El president Mas durant la  inauguració de la nova terminal petroliera Lukoil - Meroil, Meroil Tank SL

El president Mas durant la inauguració de la nova terminal petroliera Lukoil - Meroil, Meroil Tank SL 463

El president Mas durant la visita que ha fet a la nova terminal petroliera Lukoil - Meroil, Meroil Tank SL

El president Mas durant la visita que ha fet a la nova terminal petroliera Lukoil - Meroil, Meroil Tank SL 476