Protecció Civil

Protecció Civil: poques incidències relacionades amb l'episodi de pluges

query_builder   29 abril 2012 08:48

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: poques incidències relacionades amb l'episodi de pluges

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) informa que no s'han donat incidències especialment rellevants relacionades amb l'episodi de pluges que va afectar, sobre tot, la meitat oest del país al llarg del dia d'ahir i durant la passada matinada.

El telèfon d'emergències 112 ha atès 40 trucades vinculades a afectacions durant l'episodi, la majoria per filtracions d'aigua en domicilis i també per afectacions en vials i carreteres per esllavissades (al camí de la Serreta a Puig-Reig, a la L-241 a Guimerà, a la C-14 a Organyà, a la C-17 a Tona i a la C-26 a Vilada).

Cal destacar el despreniment de blocs de roca d'anit a Garcia (Ribera d'Ebre). A les 21.10 h, el Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT, de la DGPC, va rebre l'avís d’una esllavissada que tallava la C-12 al pk.75, al municipi de General de Carreteres. Mossos va informar que es tractava d’una esllavissada mitjana, van retirar els blocs més grans (d'un mig metre) i van regular el trànsit. Un vehicle va rebentar una roda amb una de les pedres però no hi va haver cap persona ferida.

Aquesta darrera nit també hi ha hagut afectacions al subministrament elèctric rellevants a Blanes i Llagostera, tot i que no relacionades amb l'episodi de pluges, en principi.

Blanes: com a conseqüència d’un incendi en un transformador, hi va haver una afectació de 1.676 clients (zona platja, port i centre). Endesa va anar reduint l’afectació fins que va trobar l’avaria i a les 03.23 h va confirmar al CECAT la recuperació del subministrament.
 
Llagostera: Hi va haver afectacions en el fluid elèctric amb afectació també a les comunicacions de telefonia fixa i mòbil. Es va confirmar l’afectació a 2.412 abonats. La Policia Local va habilitar un telèfon mòbil alternatiu ja que pel fix no es podia trucar. Es va informar a la Direcció General de Telecomunicacions i a la 01.40 h, Endesa va confirmar a CECAT el restabliment del subministrament.
 
Cal remarcar que tot i que en cap cas es va superar el llindar de 20 l/m2 en 30 minuts, sí que es van produir pluges intenses no només a la zona prevista. També hi va haver precipitacions fortes al Tarragonès, Baix Penedès i Alt Camp. Des del CECAT es va avisar els municipis que podien veure's afectats per aquesta llengua de precipitacions i també es va alertar Mossos d'Esquadra i Bombers de la Generalitat.