El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha avançat que, en el Consell Executiu de dimarts, el Govern començarà a prendre mesures rellevants “perquè és evident que hi ha una ofensiva del govern espanyol, que ja comença a ser descarada, de recentralització, de recuperació de competències”. Segons Homs, aquestes “mesures clares i nítides en defensa de l’autogovern” que prendrà l’Executiu català pretenen “defensar allò que legítimament ens correspon, que forma part de les responsabilitats del Govern de Catalunya i del conjunt del país”.
 
“Poca broma amb Catalunya si la van maltractant d’aquesta manera” ha dit Homs, que ha afegit que el Govern utilitzarà els instruments polítics, com el Consell de Garanties Estatutàries, i interposarà els recursos que facin falta per frenar aquest procés de recentralització que planteja el govern de Rajoy. “Perquè ja no és només una qüestió aritmètica, sinó d’un país que planta i plantarà cara a les injustícies, perquè nosaltres sols ens en sortiríem molt millor”.
 
Per al portaveu del Govern, “no són només les decisions sinó també la manera com es presenten, quan qui està generant les duplicitats és el govern espanyol amb ministeris que no haurien d’existir perquè no tenen competències”.
 
El portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la Fira del món rural de Penelles, a la Noguera. Homs ha destacat que la iniciativa de Penelles de promoure una fira amb vocació comercial “és una mostra d’afirmació i voluntat de lluitar contra l’adversitat”.