El Govern impulsarà la sortida als mercats exteriors de les empreses dels àmbits de territori i sostenibilitat. La iniciativa, amb el nom de ‘Catalan Projects to the World: Programa d’internacionalització per a les empreses catalanes dels àmbits de territori i sostenibilitat’ ha estat presentada avui en un acte al Palau de Pedralbes presidit pels consellers de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena.
 
El pla es dirigeix a un ampli sector que engloba la logística i els transports, la construcció, l’enginyeria i l’arquitectura, la consultoria ambiental o les smart cities, entre d’altres àmbits.

Els 34 Centres de Promoció de Negocis d’ACC1Ó d’arreu del món oferiran serveis a mida a aquestes empreses per impulsar la seva internacionalització i s'organitzaran missions empresarials centrades en aquests sectors.

La primera d’aquestes accions es durà a terme a Colòmbia; del 16 al 18 de maig hi viatjarà una delegació de 30 empreses i entitats catalanes encapçalada pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.

El calendari per als pròxims mesos inclou altres missions empresarials als Estats Units, Canadà, Rússia i la Xina.        

També s’establiran aliances amb agències governamentals per actuar com a element facilitador clau per a la penetració d’empreses catalanes. En aquest sentit, ja hi ha acords a Colòmbia i el Marroc, i en les properes setmanes es contactarà amb delegacions d’Indonèsia i Suècia.
 
Finalment, també es buscaran inversions estrangeres a través d'Invest in Catalonia.