Direcció General de Comunicació

La Generalitat assessora la gent gran en sanitat, consum i seguretat a la FiraGran 2012

query_builder   9 maig 2012 16:25

event_note Nota de premsa

La Generalitat assessora la gent gran en sanitat, consum i seguretat a la FiraGran 2012

•    El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, inaugura demà el certamen, que es podrà visitar fins diumenge al recinte firal de la Farga de l’Hospitalet.

•    Hi participen els departaments de Benestar Social i Família, Salut, Interior, i Empresa i Ocupació, mitjançant l’Agència Catalana del Consum.

La Generalitat participarà a la FiraGran 2012 -la catorzena edició del Saló de la Gent Gran de Catalunya- que enguany se celebra del 10 al 13 de maig al recinte firal de la Farga de l’Hospitalet, coincidint amb l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional. Hi seran presents els departaments de Benestar Social i Família; Salut; Interior, i Empresa i Ocupació, mitjançant l’Agència Catalana del Consum. El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, inaugura demà la fira, a les 11 del matí. A l’acte també hi assistirà el director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio.
 
L’estand de Benestar Social i Família, de 65 m2, consta de diversos plafons on s’expliquen les activitats d’algunes de les unitats orgàniques del departament com ara els servei de residència assistida per a gent gran, els centres de dia, els casals de la gent, les oficines de Benestar Social i Família o el consell de la Gent Gran de Catalunya. A més, el conseller presidirà el lliurament dels XIII premis FiraGran que s’entregaran durant la Fira.

Pel que fa al Departament de Salut, hi participa amb el lema “Actius amb Salut”. La conselleria oferirà consells i informacions per millorar la qualitat de vida de la gent gran a l’estand de 50 m2 del Departament. S’hi farà una activitat d’orientació sobre els hàbits saludables en relació amb l’alimentació i l’activitat física. També s’ha elaborat un joc del memory per afavorir les relacions intergeneracionals.

A més, la conselleria de Salut disposarà d’una “Aula de la gent gran activa i segura”, on s’hi impartiran xerrades i tallers. Cal destacar també que el divendres dia 11, a les 10 del matí, es farà una caminada pels carrers de l’Hospitalet i els parcs de Can Serra i Can Boixeres. El conseller de Salut, Boi Ruiz, donarà la sortida a la caminada i visitarà els estands de la Fira.
 
L’Agència Catalana del Consum participarà a la fira amb la mostra itinerant “Consum In–La nostra força” a través de la qual es convida la ciutadania a reflexionar sobre els seus drets i, especialment, sobre els seus drets i deures com a persones consumidores. Està previst fer tallers sobre aquest tema cada hora.

També hi haurà presència del departament d’Interior serà present a FiraGran on s’informarà de les xerrades que s’impartiran a l’Aula de la gent gran activa i segura. Els Mossos d’Esquadra, els Bombers de la Generalitat, Protecció Civil i el Servei Català de Trànsit donaran consells adreçats a les persones gran. Les temes triats són la prevenció de delictes a casa, al carrer o quan es marxa de vacances; fer un bon ús del material pirotècnic durant les revetlles i instruccions sobre què s’ha de fer si s’és víctima d’un fet delictiu. A l’acte inaugural hi assistirà el director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio.

Enguany, coincidint amb FiraGran, el Departament d’Interior estrena una pàgina web en la qual s’apleguen tots els consells de seguretat en l’àmbit policial, trànsit i emergències. La pàgina es presenta amb un cos de lletra i unes imatges de mida més gran de l’habitual tot pensant en la gent gran.