
El Departament de Benestar Social i Família, mitjançant la Direcció General de Joventut, i el Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), han decidit unir recursos per a millorar la informació i l’orientació laboral pels joves.
Aquest acord, que implica una col·laboració entre els 319 punts d’informació juvenil (37 a la demarcació de Tarragona i 26 a les Terres de l’Ebre) i les 70 oficines de treball existents a tot Catalunya, l’han anunciat avui la secretària d’Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, i el director general de Joventut, Toni Reig, en el marc de la Trobada de la Xarxa Catalana de Serveis d’Informació Juvenil que es porta a terme a Tarragona, i que ha estat inaugurada pel delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin.
La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, ha destacat que “la col·laboració entre ambdós departaments del Govern significa duplicar els recursos i els impactes en benefici dels joves que busquen informació i orientació laboral per fer més eficaç i efectiva la lluita contra l’atur juvenil”.
“L’objectiu és millorar l’ocupabilitat dels joves”, ha afegit Sànchez, qui ha destacat que “aquest és el punt de partida perquè els joves trobin en els punts d’informació juvenil una porta d’entrada que, posteriorment, els porti a les oficines de treball on els orientadors podran acompanyar-los en el desenvolupament del seu projecte professional laboral o derivar-los cap altres entitats especialitzades en orientació o formació”.
En aquest sentit, el director general de Joventut, Toni Reig, ha manifestat que “es tracta de que els tècnics dels punts d’informació juvenil sàpiguen fer un primer diagnòstic de les necessitats i les demandes dels joves i derivar-los cap a l’especialista corresponent, tal com fan els metges de capçalera”.
Reig ha apuntat que “d’aquesta manera s’evitarà que els joves hagin d’anar trucant de porta en porta fins a trobar allò que busquen o fins que, frustrats o desesperats, acabin desistint i abandonin la cerca de feina”.
El director general de Joventut ha posat èmfasi en la funció dels tècnics dels punts d’informació juvenil perquè “han de ser l’antena de connexió amb el territori i han de conèixer tota la cartera de serveis que, en aquest cas, posa a disposició dels joves el Servei d’Ocupació de Catalunya mitjançant la xarxa de 70 oficines de treball repartides per tot Catalunya”.
L’acord d’ambdós departaments s’ha fet públic en el decurs de la Trobada de la Xarxa Catalana de Serveis d’Informació Juvenil, organitzada per la Direcció General de Joventut, que s’ha celebrat al Complex Educatiu de Tarragona i on hi ha assistit més de 100 tècnics d’informació juvenil i orientadors de les oficines de treball.