• El cap de l’Executiu defensa “treure rendiment del nostre potencial en lloc de desesperar-nos pel que no podem fer”
El president Mas, durant la visita a la Fira de Sant Isidre
El president Mas, durant la visita a la Fira de Sant Isidre
El president Mas subratlla que els municipis petits "cal que agrupin serveis per no posar en qüestió l'existència de la seva pròpia identitat"
  •  El cap de l’Executiu defensa “treure rendiment del nostre potencial en lloc de desesperar-nos pel que no podem fer”
  • Artur Mas ha inaugurat aquest matí la 60a Fira de Sant Isidre de Solsona, en el marc de la visita que avui fa a les comarques del Solsonès i la Segarra
 
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest matí el model català d’organització municipal “basat en la identitat pròpia de cada municipi i en la voluntat de ser-hi de la gent”, però ha subratllat la importància que “tothom entengui que, en el moment actual i en el que vindrà, els municipis més petits han d’agrupar serveis i compartir estructures per no posar en qüestió l’existència d’allò que és propi”.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquesta reflexió en el decurs de l’acte inaugural de la 60a edició de la Fira de Sant Isidre de Solsona, que ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal del Solsonès. Aquest acte s’emmarca dins la visita que el cap del Govern fa durant tot el dia d’avui a les comarques del Solsonès i la Segarra. El president, acompanyat del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha fet un recorregut pels diferents sectors d’aquesta fira multisectorial que ocupa 40.000 metres quadrats de superfície.
 
En un altre moment del seu parlament inaugural, Artur Mas s’ha congratulat que la Fira de Sant Isidre celebri enguany el seu 60è aniversari i ha felicitat els organitzadors per aquesta llarga tradició. “En el nostre país hi ha coses que tenen arrels molt antigues, fonaments molt sòlids, malgrat les circumstàncies de cada moment, que van canviant,  i que actualment no són fàcils”, ha assegurat.  “Malgrat això, la capacitat de supervivència de les nostres institucions i manifestacions és molt gran i això sol ha de donar un missatge de solidesa en el que nosaltres representem i autoestima del que som”, ha continuat dient.
 
El president de la Generalitat ha reclamat en la seva intervenció que “ens fixem en tot allò que tenim de potencial, treure rendiment del que tenim, en lloc de desesperar-nos pel que no podem fer”. “Hi ha gent que només es fixa en el que ens falta, encara que sigui secundari, i el que ens convé a tots plegats és que la gent hi vegi més motius de confiança i d’esperança”, ha afegit.
 
En aquest sentit del potencial amb el qual compta Catalunya, Mas ha posat com a exemple la seva visita avui a Solsona i Guissona. Així, ha destacat la tasca del Centre Tecnològic Forestal que ha visitat al matí, un centre, ha dit, de transferència tecnològica amb ressò internacional; o els projectes empresarials de companyies com Corporació Alimentària de Guissona, que està invertint i creant llocs de treball a la comarca de la Segarra. “Si ens fixem molt en el que es diu, estem perduts i morts; si ens fixem en el que es fa, aleshores estem vius i podem tenir esperança”, ha manifestat.
 
 
Visita al Centre Tecnològic Forestal
 
Prèviament a la inauguració de la Fira de Sant Isidre, el president de la Generalitat ha iniciat la seva visita a la comarca del Solsonès amb una visita al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC). El conseller Pelegrí, que presideix aquest centre, i la seva directora, Glòria Domínguez, han presentat al president les principals línies i programes de treball que s’hi duen a terme.
 
El CTFC és un centre de recerca, formació i transferència de tecnologia i coneixement que contribueix a la modernització i a la competitivitat del sector forestal, al desenvolupament rural i a la gestió sostenible del medi natural. L’activitat que es porta a terme al centre està orientada a resoldre problemes relacionats amb la gestió d’ecosistemes i la interacció dels recursos naturals amb la societat, amb l’objectiu de millorar la riquesa i el benestar de les persones i la sostenibilitat del medi natural en el context de canvi global actual.
 
 
Ampliació de Corporació Alimentària de Guissona i signatura de conveni de Formació dual
 
En el decurs de la seva visita a les comarques del Solsonès i la Segarra, el president té previst desplaçar-se a la tarda a Guissona. En aquest municipi, el cap de l’Executiu farà una visita institucional a l’Ajuntament, i serà rebut per l’alcalde del municipi, Xavier Casoliba, i la resta de membres de la corporació.
 
Tot seguit, Artur Mas anirà a la Corporació Alimentària de Guissona, on es reunirà amb el president de l’empresa, Jaume Alsina, i la resta de responsables del Grup. En el decurs de la reunió, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, que acompanyarà al president de la Generalitat, signarà amb Jaume Alsina un conveni de col·laboració mitjançant el qual Corporació Alimentària de Guissona se suma al programa de la Formació Professional dual, presentat pel Govern aquesta setmana.
 
La Formació Professional Inicial amb model dual permet que l’alumne compagini la formació al centre docent i l’activitat productiva en una empresa relacionada amb la titulació que està cursant. Fins ara, 33 empreses i dues agrupacions empresarials ja s’han sumat al nou model, entre elles Corporació Alimentària de Guissona, i es posarà en marxa el curs vinent, 2012-2013.
 
Un cop signat el conveni, el president Mas farà un recorregut per les obres d’ampliació de “La Closa”, el complex productiu que la Corporació té a Guissona. El Grup alimentari va començar el 2005 aquest projecte per duplicar la superfície de “La Closa”, on l’empresa elaborava tota la seva producció càrnia. Les instal·lacions han passat de 100.000 metres quadrats a 200.000, la qual cosa ha permès introduir la producció de nous productes alimentaris i un nou sistema logístic i d’aprovisionament de matèries primeres.
 
A finals d’aquest any, Corporació Alimentària de Guissona té previst finalitzar les obres d’ampliació, que han suposat una inversió de 200 milions d’euros. Aquesta xifra s’ampliarà en 100 milions d’euros més en els propers 3 anys amb l’objectiu d’obrir noves botigues “bonÀrea” i comercialitzar els nous productes. Amb aquestes noves línies de producció, s’han creat més de 250 llocs de treball i quan estigui el projecte finalitzat es preveuen 150 llocs més.