Delegació a la Catalunya Central

La Generalitat presenta les lleis Òmnibus al Berguedà

Amb l'objectiu de fer-ne el màxim de difusió s'han fet actes a totes les capitals de comarca de la Catalunya Central i es contempla la possibilitat de fer actes específics

query_builder   12 maig 2012 15:25

event_note Nota de premsa

La Generalitat presenta les lleis Òmnibus al Berguedà

Amb l'objectiu de fer-ne el màxim de difusió s'han fet actes a totes les capitals de comarca de la Catalunya Central i es contempla la possibilitat de fer actes específics

El delegat del Govern, Jordi Moltó i la directora general de Serveis Consultius i Coordinació Jurídica de la Generalitat de Catalunya, M. Dolors Feliu, han destacat la necessitat i la confiança en la reactivació econòmica que suposen aquestes lleis.
 
La Delegació del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central ha presentat les lleis Òmnibus en un acte que s’ha fet aquest divendres al vespre a la seu del Consell Comarcal del Berguedà. L’acte forma part de la campanya informativa que s’està duent a terme a tot Catalunya.  Tal i com va explicar el delegat del Govern, Jordi Moltó, “les lleis Òmnibus no són un objectiu en sí, són eines per fer els tràmits més fàcils. Han de servir als emprenedors i a les persones amb iniciativa que hi trobin un impuls a la seva activitat. Es compta amb la col·laboració del conjunt de la societat, tot i la mancança d’eines que es pot tenir sovint”. L’acte, presentat pel vicepresident del Consell Comarcal del Berguedà, Antoni Clement, va comptar amb les intervencions del delegat del Govern, Jordi Moltó, i de la directora general de Serveis Consultius i Coordinació Jurídica de la Generalitat, M.Dolors Feliu. S'ha tractat del contingut i dels objectius de les lleis Òmnibus, cinc lleis que modifiquen i deroguen prop de noranta normes,aprovades recentment el Govern. 


El delegat del Govern ha afirmat en el seu parlament que davant l’adversitat econòmica actual, aquestes lleis“suposaran una millora en la relació de l’administració amb el sector privat”.  Va destacar  també “ la reactivació com a imprescindible per tal que es pugui generar ocupació i que el país vagi endavant” i ha destacat la necessitat de tenir en compte els possibles suggeriments, les sinergies i l’esforç conjunt. Va oferir la possibilitat de fer sessions reduïdes per tal de tractar temes més específics d’interès públic.
 
 
Durant l’acte,la directora general de Serveis Consultius i Coordinació Jurídica de la Generalitat de Catalunya, M. Dolors Feliu, va explicar els reptes que les lleis òmnibus van plantejar durant el seu procés d’elaboració, tenint en compte que “les lleis òmnibus no són unes lleis aïllades sinó que formen part d’un projecte global”.  La primera fase es va iniciar amb la derogació de més de tres-centes normes de caire reglamentari que generaven confusió. Amb l’aprovació de les cinc lleis, Feliu ha posat l’èmfasi en la racionalització del sector públic i n’ha posat exemples, com la supressió de vuit entitats i d’òrgans de l’administració. Els conceptes de “racionalització, simplificació i agilització” són claus a l’hora d’”optimitzar recursos”. La directora dels Serveis Consultius i Coordinació Jurídica va explicar que “la Generalitat va tenir en compte més de 3.000 al·legacions i es va garantir la participació dels diputats en una llei tan heterogènia, fragmentant-la en cinc”.
 
 
A l’acte de presentació de les lleis Òmnibus que s’ha fet a Berga hi han assistit alcaldes, regidors i representants de diferents entitats. S'ha visualitzat un vídeo que recull el testimoni dels diferents representants de les cambres de comerç i del món empresarial del territori.
 
El web específic de la Generalitat www.gencat.cat/lleisomnibus ofereix informació relativa a les lleis Òmnibus. A partir de la selecció prèvia de l'àmbit o tema que interessa, el web indexa totes les modificacions relacionades i, en seleccionar-ne una, detalla els canvis normatius. des del mateix lloc web es pot accedir també al tex de les lleis.

2  

Imatges

Presentació lleis Òmnibus al Berguedà

Presentació lleis Òmnibus al Berguedà 265

Presentació lleis Òmnibus al Berguedà

Presentació lleis Òmnibus al Berguedà 253